Centenars de cares han donat suport a la campanya #menjasaimoute 2015 de la FECEC

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer  (SECAPC), celebrada del 2 a l’11 d’octubre i que cada any organitza  la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), finalitza amb èxit de participació i amb el suport de cares conegudes del món de la cultura, l’esport i la gastronomia.

post secapc

Enguany l’espot de la campanya #menjasaimoute 2015 ha estat protagonitzat per la reconeguda cuinera, Carme Ruscalleda que ha fet una crida a la participació ciutadana perquè enviï les seves fotos menjant una poma, la comparteixi a les xarxes amb el hashtag #menjasaimoute i repti el seus amics perquè també ho facin. La idea de la campanya era sumar més gent i construir un mural de cares conscienciades amb la necessitat de prevenir el càncer. Centenras de cares han donat suport a la iniciativa: Aquí podeu veure l’àlbum de la campanya #menjasaimoute 2015.

Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport i la col·laboració dels actors de la popular sèrie de TV3, ‘La Riera’, com Mercè Sampietro, Montse Morillo, Jordi Planas, Marta Bayarri, Sergi Mateu, Maria Pau Pigem, Aleida Torrent i Rosa Boladeras que s’han sumat a la campanya de fotos per contribuir a sensibilitzar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables.

Juntament amb aquests actors, la campanya #menjasaimoute 2015 ha comptat amb la col·laboració de la cuinera, Ada Parellada, el president de la Eric Abidal Foundation i ex futbolista del FC Barcelona, Eric Abidal, les campiones del món de waterpolo, Anni Espar i Mati Ortiz i la Dra. Montserrat Folch.

La SECAPC ha comptat amb el suport de la Fundació DiR, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i la Eric Abidal Foundation.

A més l’espot i la falca de la campanya s’ha pogut veure a TV3, Catalunya Ràdio, BTV, La Xarxa, Canal Salut i la xarxa de transports municipals TMB i TRAM de Barcelona.

Més d’una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya #menjasaimoute 2015, les activitats de la SECAPC han inclòs una vintena de tallers i espectacles dirigits a un públic de totes les edats amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per prevenir el càncer.

En total s’han organitzat una dotzena de tallers de confecció de menús saludables i econòmics a les poblacions de Torres de Segre, Quart, Serós, Granja d’Escarp, Vallfogona, Balaguer, Bellcaire, Castellar del Vallès, Calella, Lleida i Sabadell.

 Aquests tallers tenien la finalitat de donar eines i recursos per implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat ha estat impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’altra activitat organitzada dins la SECAPC, l’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’, s’ha representat a més d’una desena de municipis: Figueres, Vilablareix, Almacelles, Tremp, Cardedeu, sant Joan de les Abadesses, Palamós, Caçà de la Selva, Vic, Tona i Vilassar de Dalt.  Aquest espectacle destinat a nens d’entre 5 i 7 anys explicava mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i anava acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita. Aquesta activitat ha tingut una participació de més de 3000 persones i una valoració molt positiva per part dels professors.

A aquestes dues iniciatives s’hi sumarà l’esdeveniment esportius de BTT de Cuabarrada Canyelles que tindrà lloc el 18 d’octubre.

La SECAPC, que anualment celebra la FECEC, vol conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions comunes:  d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i/o verdures, com a mínim, i de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada  cada dia.