Celebrem 20 anys d’història al costat dels pacients amb càncer i de les seves famílies a Catalunya

 

Captura de pantalla 2021-12-01 a las 13.17.39

El 13 de febrer del 2001 es constituïa la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. El 15 d’octubre del mateix any tenia lloc la seva presentació oficial al Parlament de Catalunya. Enguany celebrem 20 anys d’història perseguint el mateix objectiu inicial: treballar per millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer i de les seves famílies a Catalunya.

A dia d’avui la FECEC té 15 entitats federades que en el seu conjunt atenen uns 15.000 pacients i famílies amb serveis d’atenció psicosocial, col·laboren més de 5.000 voluntaris i hi treballen més de 90 professionals.

La  FECEC és una entitat de segon nivell que dóna servei a les entitats contra el càncer federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològicdesenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial. La FECEC realitza aquestes tasques oferint serveis i espais de trobada a les entitats per donar suport a la seva tasca, representa als pacients davant les administracions públiques i altres organitzacions per defensar els seus drets, elabora informes i estudis en l’àrea psicosocial, i desenvolupa tres programes propis: foment del voluntariat en l’àmbit oncològicprevenció i sensibilització de la malaltia i el programa Després del Càncer per a persones que han superat i cronificat la malaltia.

Per celebrar aquests 20 anys d’història, hem organitzat una sèrie d’activitats adaptades a les circumstàncies que la pandèmia ens exigeix, com són uns cicles de webinars gratuïts així com diferents accions comunicatives que repassen la nostra història.  Ho podeu trobar en aquest web: https://www.juntscontraelcancer.cat/fecec-20-anys. Aquí es poden consultar totes les felicitacions que hem rebut d’altres entitats, organismes i persones voluntàries. Així mateix trobareu la selecció  de les 20 fotos més significatives de la nostra història i hem volgut explicar el detall d’aquell moment, d’aquella acció, d’aquella persona o d’aquell programa…

CONTINUA LLEGINT AL BLOG

Escrit per Ramón M. Miralles, President FECEC