Celebrada una nova edició del Curs d’aprofundiment en voluntariat d’àmbit oncològic a Girona

curs-daprofundiment-de-voluntariat-en-lambit-oncologic-girona

La seu d’Oncolliga Girona ha acollit aquesta passada setmana una nova edició del Curs d’aprofundiment en voluntariat d’àmbit oncològic que convoca la FECEC, Junts contra el Càncer amb la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS).

Aquesta formació ha estat adreçada a persones voluntàries que ja tenen experiència desenvolupant la seva actuació en el camp de la oncologia i de l’acompanyament a malalts oncològics. 

Aquest curs ha proporcionat a les persones assistents les habilitats i els coneixements necessaris per a connectar amb les emocions que sorgeixen durant l’execució de la tasca voluntària. A través de la reflexió sobre les pròpies accions, han aprés a abordar millor les situacions difícils i a proporcionar suport emocional als pacients i les seves famílies.

A més a més, amb aquesta formació també han adquirit coneixements sobre els tractaments oncològics i sobre la comunicació no verbal, que els ajudaran a millorar la seva interacció amb les persones malaltes.

Els docents del curs han estat Laura Fernández, psicopedagoga i coordinadora de voluntariat de l’Hospital Sant Joan de Déu; el Dr. Jordi Rubió: oncòleg de Institut Català d’Oncologia de Girona. Hospital Josep Trueta; i Patricia Missé: psicooncòloga de l’Institut Català d’Oncologia de Badalona.