“Caganers colostòmics, els alternatius”

La tradicional figura del caganer s’ha convertit en tot un símbol del pessebre de Nadal i des de ja fa uns anys, molts figuraires recreen el caganer amb personatges mediàtics.

e730d746-ec97-47d8-a0e2-f9d93d1014b3

Aquest any, els ostomitzats han estat representats com a caganers gràcies a la il·lustració del dissenyador gràfic, Xavier Boronat Llop, que ha dedicat el caganer d’enguany a “totes aquelles persones que són alternatius en tema de defecar, com ho són els malalts de Crohn o els que pateixen incontinència anal entre moltes d’altres.

“Caganers colostòmics, els alternatius”, així ha titulat la felicitació amb el caganer colostòmic com a personatge protagonista per donar visibilitat a aquesta realitat amb la que hi viuen moltes persones, amb la finalitat que “els hi puguem fer la vida millor”.

#ParlemNeCaganers, una campanya entranyable

La incontinència és un tema bastant desconegut per part de la societat i que persisteix cert tabú en parlar-ne. Conseqüentment, algunes persones amaguen la seva malaltia o condició i s’aïllen socialment. Per aquesta raó des de l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO-Oncolliga), l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i l’Associació per la Incontinència Anal (ASIA), adherides al Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, han posat en marxa per segon any consecutiu la campanya; #ParlemNeCaganers.

L’objectiu d’aquesta campanya és donar suport a les persones afectades, sensibilitzar a la societat i sobretot donar a conèixer que malgrat patir aquestes patologies es pot gaudir de la vida.

Mira el vídeo de la campanya:

[vsw id=”iprAPoVNbpM” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]