Avui s’inaugura la II edició de les jornades ‘Girona novaCultura’

nova culturaAvui s’inaugura la II edició de les jornades ‘Girona novaCultura’ que promouen una nova cultura de la salut. La Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i Dipsalut, ha organitzat des d’avui i fins el 28 de setembre al Barri Vell de Girona un conjunt d’activitats (tallers, conferències, etc) que pretenen divulgar aquesta nova cultura de la salut.

El programa inaugural d’avui dijous dia 25 és el següent:

– 17.00. INAGURACIÓ OFICIAL al Saló de Descans del Teatre Municipal amb la participació de Girona Urban Sketchers

– 18.00. CONFERÈNCIA INAUGURAL: ‘La salut mental positiva com a estratègia per a l’afrontament adaptatiu’ a càrrec de la Dra. M.Teresa Lluch Canut, Catedràtica d’Infermeria Psicosocial i Salut Mental de l’Escola d’Infermeria de la UB. La Salut Mental Positiva és un estat que potencia la força mental de la persona per gaudir de les coses bones de la vida i per afrontar de la forma més adaptativa possible adversitats, tant pròpies com dels éssers estimats.

En aquesta II edició l’entitat ha focalitzat l’objectiu en un tema específic: l’Afrontament de situacions difícils. Es revisarà com fem servir la ràbia i com aprendre a gestionar-la positivament. Les jornades parlaran també del coratge des de la psicoanàlisi i les barreres de cadascú per prendre consciència dels assumptes que cadascú té pendents.