Avui, 15 de setembre, se celebra el Dia Mundial del Limfoma

Avui, 15 de setembre, se celebra el Dia Mundial del Limfoma. El Limfoma és el tipus més habitual de càncer hematològic. Es calcula que a l’Estat espanyol a l’any es diagnostiquen uns 7.000 nous casos.

Avui, dimecres 15 de setembre, es commemora el Dia Mundial del Limfoma, amb l’objectiu de conscienciar a la població respecte l’impacte que pot tenir aquesta malaltia que, normalment, és més freqüent en homes que en dones i que en la majoria es diagnostiquen en l’edat adulta.

Captura de pantalla 2021-09-15 a las 11.19.06Què és un Limfoma?
El limfoma és un tipus de càncer hematològic que es produeix quan els glòbuls blancs, les cèl·lules que ens protegeixen contra les infeccions, comencen a créixer de manera descontrolada i s’acumulen en els ganglis limfàtics.

Tradicionalment els limfomes es classifiquen en dos grans grups: el Limfoma de Hodgkin (LH), i els limfomes no Hodgkin (LNH).

Què és el sistema limfàtic?
El sistema limfàtic és una part del sistema immunològic (les defenses) del nostre cos, que té la funció de protegir l’organisme davant les infeccions o altres malalties. Aquest sistema es composa d’una sèrie de vasos, similars a les venes, per on circula un líquid de color clar, anomenat limfa. Al llarg d’aquests recorreguts s’hi troben uns ganglis o nòduls limfàtics, els quals estan agrupats al coll, les aixelles, el tòrax, l’abdomen i la zona engonal.

En aquests nòduls s’hi troben un gran nombre de limfòcits (glòbuls blancs de la sang), que tenen per funció atrapar als bacteris o altres substàncies que circulen pels vasos limfàtics i que poden ser perjudicials per al cos.