Aval a la quarta dosi de la vacuna per als pacients de risc més elevat

La Comissió de Salut Pública aprova la dosi addicional de reforç de la vacuna de la COVID-19 per a malalts de càncer o persones que facin diàlisi, entre altres.

syringe-g41a74f2c4_1920

 

Llum verda de la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat a posar la quarta dosi de la vacuna de la covid als pacients més vulnerables.

Malalts de càncer, de fibrosi quística, trasplantats, persones que facin diàlisi o hemodiàlisi, persones més grans de 40 anys amb síndrome de Down, alguns contagiats amb VIH o que han de prendre tractaments immunosupressors rebran una altra dosi de reforç de la vacuna cinc mesos després d’haver-se posat la tercera.

Són col·lectius que van rebre el recordatori al setembre i que tenen una resposta immunitària inferior a la que té la població general un cop rebuda la pauta completa. Com que tenen el sistema més debilitat, no arriben al nivell de protecció adequat i és necessària un altra punxada.

Amb la decisió, Espanya segueix el camí de Dinamarca, que ha anunciat que oferirà la quarta dosi als més vulnerables. A Israel, el país que més ràpid va anar en la campanya d’immunització, la quarta vacuna es destina als més grans de 60 anys.