Arriba la X edició del “Menja sa i mou-te” per prevenir el càncer

Amb el lema “Menja sa i mou-te” la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) organitza la X edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) de l’1 al 8 d’octubre.

L’objectiu de la SECAPC és fomentar estils de vida saludables per reduir el risc de patir aquesta malaltia. Seguint les recomanacions del Codi Europeu contra el Càncer, la campanya de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer posa l’èmfasi en tres aspectes:

  • Alimentació saludable
  • Pes saludable
  • Fer activitat física diària

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que entre un 30 i un 50% dels càncers es poden prevenir amb un seguit d’hàbits saludables. Factors a evitar són el tabaquisme, la ingesta d’alcohol, el sedentarisme i les dietes amb poques fruites i verdures.

De fet, nombrosos articles científics demostren que existeix un vincle entre sobrepès i obesitat i tumors com el d’esòfag, colorectal, càncer de mama, endometri i ronyó, entre altres. Una dieta rica en fruites i verdures pot ajudar a protegir contra el càncer. També és important evitar les begudes ensucrades, limitar el consum d’aliments rics en greix i sucres, i abandonar el sedentarisme.

Activitats #menjasaimoute21

Des de l’1 al 8 d’octubre tindran lloc arreu de Catalunya diferents tallers d’alimentació saludable impartits per nutricionistes i dietistes col·legiats. També s’oferirà un directe amb el reconegut nutricionista i divulgador Juan Revenga el dia 5 d’octubre a través de Youtube, que ens explicarà com aprendre a menjar millor per prevenir el càncer. El 6 d’octubre hi haurà un Instagram Live amb la dietista esportiva i Llicenciada en Ciències de l’Esport, Astrid Barqué, que donarà tips de com incorporar l’activitat física regular a la vida quotidiana.

instagram

instagram_1

A través d’una combinació d’activitats online i presencials, la campanya #menjasaimoute21 pretén conscienciar de la importància de mantenir estils de vida saludables tant a adults com a petits.

En aquest sentit, l’activitat infantil ‘L’Hort d’en Marçal’ arribarà enguany a 2000 nens i nenes de 5 anys a 7 anys de les escoles catalanes. Mitjançant un vídeo els més petits treballaran a les aules les propietats de la fruita i la verdura i elaboraran una broqueta de fruita de colors, que després podran menjar. L’objectiu és animar els més menuts a consumir cada dia hortalisses i fruites, i que des de petits desenvolupin hàbits de vida saludables. Aquesta activitat compta amb el suport de Supermercats Caprabo que fa donació de tota la fruita que arribarà a les escoles. Un centenar de voluntaris i voluntàries de la FECEC col·laboraran a les aules per fer possible aquesta activitat.

La Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer compta amb el suport de la Diputació de Lleida, Dipsalut de la Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Pla Director d’Oncologia i Novartis. També hi col·laboren La Xarxa i Betevé.

Descarrega aquí la NOTA DE PREMSA