Arriba la quarta edició de Girona en Moviment

El festival de dansa solidària Girona en Moviment, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultura en Moviment, obrirà la seva quarta edició el pròxim 14 de juliol amb la premier a Catalunya de l’espectacle ‘Al desnudo’, de la companyia Metamorphosis Dance.

La companyia liderada por Iratxe Ansa, Premio Nacional de Danza 2020 a Espanya, i Igor Bacovich, Premio Nazionale Sfera D’Oro per la Danza 2021 a Itàlia, ha obtingut un gran èxit amb aquesta peça, concebuda com un ‘nu’ artístic on es poden llegir les pautes del llenguatge coreogràfic de Metamorphosis Dance, exigent i extremadament físic i virtuós. L’espectacle anirà seguit d’un col·loqui postfunció en el qual els dos ballarins i coreògrafs contestaran les preguntes del públic.

 

Foto_Al_Desnudo_-_Metamorphosis_Dance_Actofotografic0_DSCF0258

Iratxe Ansa és una de les coreògrafes i ballarines més internacionals. Durant més de vint anys s’ha forjat en algunes de les companyies de dansa contemporània més aplaudides i admirades del món, com ara el Nederlands Dance Theatre, el Basel Ballet o la Companyia Nacional de Dansa, sota la direcció de Nacho Duato. El 2019, juntament amb el ballarí i coreògraf italià Igor Bacovich, va fundar Metamorphosis Dance, companyia en què conflueixen l’experiència, la passió i la manera rigorosa i lliure d’entendre la dansa dels dos creadors. El treball dels dos ballarins cristal·litza com mai en la seva singular creació ‘Al desnudo’, amb la qual Ansa va ser guardonada el mes d’octubre passat amb el Premi MAX de les Arts Escèniques 2021 com a millor intèrpret femenina de dansa.

L’espectacle ‘Al desnudo’ es podrà veure al centre d’arts escèniques El Canal de Salt (dijous, 14 de juliol, 20.30 h) i les entrades ja estan a la venda al web del festival: www.gironaenmoviment.