Analitzen les necessitats insatisfetes dels supervivents de càncer

Fins i tot dècades després d’estar curats, molts supervivents de càncer s’enfronten a reptes físics i mentals com a conseqüència de la seva malaltia i el seu tractament, segons conclou un nou estudi publicat en l’edició digital de la revista ‘Cancer’.

Analitzen les necessitats insatisfetes dels supervivents de càncer
Font: Reuters

Les troballes podrien ajudar als metges i altres experts en el desenvolupament de les intervencions que s’adapten als tipus específics de problemes i preocupacions que els supervivents de càncer poden experimentar.

Cada vegada més, els pacients de càncer estan vivint molts anys després del tractament contra la seva patologia. Mentre que molts supervivents estan bé després del tractament, alguns experimenten problemes que poden afectar significativament la seva qualitat de vida i que poden variar segons el tipus de càncer que van patir i els tractaments que van rebre.

Per avaluar les necessitats insatisfetes dels supervivents de càncer, Mary Ann Burg, de la Universitat Central de Florida, a Orlando, Estats Units, i els seus companys d’equip van examinar les respostes d’una enquesta de la Societat Americana de Càncer, segons la qual 1.514 supervivents de càncer van respondre a la pregunta: “Si us plau, digui’ns qualsevol necessitat que tingui ara com a supervivent de càncer que no estigui sent satisfeta”.

Els supervivents van expressar amb més freqüència problemes físics, amb un 38 per cent. Especialment comuns van ser els problemes relacionats amb la sexualitat i la incontinència urinària entre els supervivents de càncer de pròstata, per exemple.

Els problemes financers relacionats amb els costos del tractament també van persistir molt després del tractament, segons un 20 per cent dels enquestats. L’ansietat sobre la recidiva va ser un tema comú expressat pels qui havien superat un càncer independentment del tipus de tumor o els anys que havien van passat des que van superar la malaltia.

“En general, es va trobar que els supervivents de càncer sovint són sorpresos pels persistents problemes que experimenten després del tractament del càncer. Com a conseqüència del càncer, molts supervivents senten que han perdut la sensació del control personal, han reduït la qualitat de vida , i se senten frustrats perquè aquests problemes no estan prou abordats dins el sistema d’atenció mèdica “, assenyala la doctora Burg.