Ajornades l’Oncotrail i l’Oncobike de Girona per la Covid-19

La Fundació Oncolliga Girona ajorna l’edició d’enguany de l’Onctroail i de l’Oncobike arran de l’evolució de la pandemia de la Covid-19. La vuitena edició de l’Oncotrail, una cursa solidària de 100 quilòmetres, s’havia de celebrar el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre.

Oncotrail

Som molt conscients de la il·lusió i l’esforç que els equips posen cada any en la preparació de la cursa i per aquest motiu hem treballat fins a l’últim moment per adaptar l’esdeveniment a les circumstàncies actuals”, ha destacat Lluís Comet, director d’Oncotrail. Ara bé, lamenta que han hagut de prendre “aquesta difícil decisió davant la impossibilitat de garantir la total seguretat tant dels corredors com dels voluntaris, públic i organitzadors”.

Els inscrits a l’Ocontrail podran guardar la seva plaça per a la cursa de l’any vinent sempre i quan abonin 500 euros abans del 3 d’octubred’enguany. Això, és la meitat del donatiu mínim de participació, que és de mil euros, i la resta dels diners els podran ingressar fins el dia abans de celebrar la cursa del 2021.

Amb això, la Fundació Oncolliga Girona espera poder disposar de 150.000 eurosper seguir amb les seves tasques d’atencióde persones amb càncer, així com contrarestar la pèrdua d’ingressos dels darrers mesos a causa de la crisi sanitària.

Aquells equips que no puguin acudira l’Oncotrail de l’any que ve, hauran de donar-se de baixa alhora que tenen fins a finals d’any per sol·licitar que se’ls retornitant l’import tant de les inscripcions com de les donacions.

L’Oncobike se celebrarà el 16 d’octubre del 2021

Un altre dels esdeveniments que s’ha vist obligat a cancel·lar la Fundació Oncolliga de Girona és la cinquena edició de l’Oncobike, la cursa solidària de BTT que s’havia de celebrar el pròxim 17 d’octubre. Enguany s’havien inscrit 36 equips en aquesta cursa que, l’entitat organitza conjuntament amb el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació, als quals se’ls guardarà plaça per l’edició de l’any que ve que tindrà lloc el 16 d’octubre del 2021. Per contra, els que no hi puguin participar hauran de demanar que se’ls retornin els diners abans que finalitzi l’any.

onkibike

Aquesta prova esportiva és un itinerari de 200 quilòmetres o de 110 quilòmetres, en el qual hi poden participar equips de sis ciclistes. Per participar-hi han de realitzar un donatiu mínim de 500 euros, que es destina íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona.

Els dos primers anys els diners es van destinar a reformar els pisos de residència que l’entitat té a prop del barri de Sant Ponç de Girona, prop de l’Hospital Doctor Trueta, que serveix d’allotjament pels familiars de persones amb malalties de llarga durada. Des del 2018, els fons que es recollien amb l’Oncobike s’han destinat al servei d’Estètica Oncològica Integral, que treballa en prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones.

Arran de la pandèmia la fundació s’ha vist obligada a suspendre diverses activitats, que li servien per recaptar fons. Això li ha suposat una pèrdua d’ingressos de més de 300.000 euros des del mes de març.

“No solament hem hagut d’ajornar esdeveniments com l’Oncotrail i l’Oncoswim, sinó també la major part de les activitats solidàries que organitzen les nostres delegacions per recaptar fons, com ara arrossades, curses populars, sopars populars, desfilades de moda, etc. Tot i que estem treballant per trobar alternatives, aquests mesos de pandèmia ja han suposat un sotrac important a nivell de tresoreria”, lamentat Lluïsa Ferrer, presidenta de l’entitat.