Inici > Actualitat

Actualitat

Pacient pèrdua de la gana
Què i com menjar durant el càncer: pèrdua de la gana

La pèrdua de la gana es denomina mèdicament anorèxia. És molt habitual entre els pacients amb càncer i apareix com a efecte secundari de la malaltia i dels tractaments. Te'n parlem avui d'aquest efecte secundari a "Què i com menjar durant el càncer".

Radiofreqüència per càncer de mama
La radiofreqüència pot ser una alternativa eficaç a la cirurgia per tractar el càncer de mama en la seva fase inicial

Un assaig clínic de l’Hospital de Bellvitge i l’ICO avalua els beneficis de la radiofreqüència per tractar el càncer de mama en estadi primerenc. L’ablació del tumor amb corrent altern ha estat aplicada ja en 35 dones com a part d’un assaig que continua obert i els primers resultats apunten que la radiofreqüència pot ser més precisa i alhora menys invasiva que la cirurgia en estadis inicials del càncer.

Pren el sol amb cura: la teva pell té memòria

Ara que ja ha arribat el bon temps i a les portes de l'estiu, són molts els qui volen gaudir de l'aire lliure i prendre el sol. Cal, però, que l'exposició solar es faci amb molta cura i prendre consciència de la importància de la prevenció del càncer de pell. Per aquest motiu, des de la FECEC, Junts contra el Càncer posa en marxa, un any més, la campanya de protecció solar ‘La teva pell té memòria’.

Médico enseña cáncer colorrectal
Torna a veure el Diàleg FECEC ‘Càncer colorectal: de la detecció precoç a la innovació terapèutica’

El març passat, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Càncer de Còlon, vam organitzar el Diàleg FECEC "Càncer colorectal: de la detecció precoç a la innovació terapèutica". Torna'l a veure en aquest enllaç.

Sortides i casals per a nens i joves amb càncer
La Fundació Villavecchia organitza sortides i casals per a nens i joves amb càncer

Abans de les vacances, la Fundació Enriqueta Villavecchia ha organitzat un munt d’activitats per als nostres nens i joves: des d’una sortida de vela adaptada per la Costa Brava fins a casals d’estiu per a infants que han patit un càncer.

Càncer urotelial avançat
Una teràpia combinada, nova opció per als pacients amb càncer urotelial avançat que no poden rebre quimioteràpia convencional

Un estudi on ha participat l’Institut d’Investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau ha pogut comprovar que la combinació de dos medicaments, enfortumab vedotin i pembrolizumab, ofereix resultats comparables als de la quimioteràpia en els casos de càncer urotelial avançat.

Festival Girona en Moviment d'Oncolliga Girona
La cinquena edició de Girona en Moviment recapta més de 15.000 euros per ajudar les persones amb càncer

Les activitats solidàries organitzades durant el festival han permès recaptar prop de 15.000 euros que es destinaran íntegrament als serveis de psicooncologia que la Fundació Oncolliga Girona ofereix als malalts de càncer i els seus familiars.

Doctora explorando paciente cáncer de cuello y cabeza
Dia Mundial del Càncer de Cap i Coll 2023

El 27 de juliol se celebra el Dia Mundial del Càncer de Cap i Coll. Segons xifres de la SEOM, és un tipus de càncer molt poc freqüent, que representa un 5% de tots els tumors i que es localitzen a diferents parts del cap i del coll, sent més freqüent en la laringe, l'orofaringe (amígdala, paladar tou, base de llengua), la cavitat oral i la nasofaringe.

Recepta de glaçons cítrics per atenuar la disgèusia
‘Què i com menjar durant el càncer’: glaçons de cítrics per atenuar la disgèusia

La disgèusia és l'alteració dels sabors, és a dir, l'aparició d'un gust metàl·lic, amarg o la desaparició total o parcial dels sabors. La disgèusia pot alterar de manera significativa les ganes de menjar i el plaer que suposa el menjar. Per atenuar-la, us deixem una recepta de la iniciativa "Què i com menjar durant el càncer": glaçons de cítrics.

L’aspartam, ‘possiblement cancerigen’, segons l’OMS

L'aspartam, un dels edulcorants més utilitzats per la indústria alimentària, és probablement cancerigen en altes quantitats, segons un estudi de l'OMS. Tot i això, ha donat suport al límit d'ingesta diària acceptable per a humans que estava fixat fins ara, que és de 40 mil·ligrams per quilogram de pes corporal.