
Inici >
Actualitat

Moltes gràcies a tots els voluntaris de les entitats per haver fet possible la campanya #pebrotscancer
Des de la FECEC volem agrair la tasca dels voluntaris de les nostres entitats per haver fet possible la campanya 'Posem-li pebrots al càncer' 2017. A continuació trobareu tota la informació de la campanya #pebrotscancer

Obertes les inscripcions pel curs de formació de voluntariat d’AFANOC Tarragona
La Delegació d’AFANOC a Tarragona organitza el 18 de Febrer de 2017, el curs de formació Curs de Formació ‘Voluntariat, nen malalt i familia’ que tractarà del paper del voluntariat en l’acompanyament per a la millora de la qualitat de vida del nen/a malalt i el seu entorn. Procés d’inscripció al curs és del 30 [...]

Noves esperances contra el càncer de pulmó
A Espanya el càncer de pulmó es troba en el tercer lloc de tumors més freqüents, per darrere del colorectal (41.441) i pròstata (33.370). Es produeixen 21.000 morts anuals que afecten en un 80% a homes i en un 20% a dones. Malgrat que segueix sent un dels més mortals, un recent informe del [...]

Experts europeus destaquen el potencial dels xenografts en oncologia personalitzada
Els xenografts derivats de pacients són mostres de tumors que s’extreuen de pacients i es reimplanten en ratolins de forma subcutània (PDXs) o ortotòpica (PDOX o orthoxenografts), és a dir, a la mateixa localització que en el pacient. Aquest mecanisme constitueix una plataforma emergent per a la recerca de nous tractaments i biomarcadors en oncologia, [...]

Les entitats de la FECEC promouen activitats pel Dia Mundial contra el Càncer
Enguany, el Dia Mundial contra el càncer 2017, es celebra sota el lema “Nosaltres podem, jo puc’ amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia. Per això, les entitats de la FECEC, Junts contra el càncer, organitzen al llarg d’aquests dies campanyes i actes de suport cap a les persones afectades per aquesta malaltia. A continuació en fem un recull.

“Segons com afrontes els problemes a la vida, encararàs la teva mort”
Amb només cinc anys ja va haver d’afrontar la mort d’una àvia d’un càncer de fetge. Amb nou anys, dues pèrdues més amb pocs dies de diferència: els altres avis. Als disset anys va perdre un amic per un accident de moto. La Meritxell s’ha hagut d’acostumar des de ben petita a acomiadar-se dels més [...]

Oncolliga organitza el 5 de febrer el Run4cancer a set comarques gironines
Figueres (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Salt (Gironès) acolliran el pròxim 5 de febrer la tercera edició del Run4Cancer, un esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona que té la peculiaritat de ser [...]

Nou avenç per millorar el diagnòstic genètic per a les famílies amb càncer hereditari
L’equip multidisciplinari que conforma el Programa Conjunt de Càncer Hereditari de l’Institut Català d’Oncologia – l’IDIBELL i l’Institut Germans Trias i Pujol ha fet un pas endavant en el diagnòstic de persones amb una alta predisposició genètica a desenvolupar càncer mitjançant el desenvolupament i la implementació d’una nova estratègia diagnòstica. Basada en eines genòmiques i [...]

Núria López-Bigas: “Anomenem ‘càncer’ a moltes malalties diferents”
Després d’estar 10 anys a la Universitat Pompeu Fabra, Núria López-Bigas ha fet el pas d’entrar a l’Institut de Recerca Biomèdica, on a més de biologia computacional, amb ordinadors, també pot fer experiments al laboratori. Al seu equip hi ha enginyers informàtics, biòlegs, un matemàtic i un metge. “Aquesta interdisciplinarietat és molt útil per al [...]

Els aliments industrials es mengen els frescos
En una època d’abundància alimentària i quan els aliments són cada vegada més segurs, resulta que cada vegada ens alimentem més malament, i que substituïm els aliments frescos –carn, peix, verdura, fruita, llegums i hortalisses– per aliments ultraprocessats. Les anomenades calories buides. L’octubre del 2015, l’aparició d’un informe de l’OMS, en el qual es correlacionava [...]