Actua contra el càncer: fes-te una foto #menjasaimoute i penja-la a les xarxes

Mira l’espot: ‘No cal fer malabarismes’

 [vsw id=”Du5GwRd9ESs” source=”youtube” width=”560″ height=”315″ autoplay=”no”]

Amb el lema “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te!”, la FECEC, Junts contra el Càncer, torna a impulsar la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), del 30 de setembre al 9 d’octubre.L’objectiu és conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludable per prevenir el càncer.

foto-secapc

Els populars actors de la sèrie de TV3 ‘La Riera’, Mercè Sampietro i Jordi Planas, protagonitzen, enguany, l’espot de la campanya #menjasaimoute en suport a la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer.  A l’espot també hi participen 9 persones vinculades a diferents disciplines com el yoga, el trapezi, les arts marcials (aikido) o la dansa.

En l’espot ‘No cal fer malabarismes’ els dos actors conviden la població a fer-se una foto menjant sa i a penjar-la a les xarxes (amb el hashtag #menjasaimoute) per sumar més gent sensibilitzada amb la necessitat de prevenir el càncer. L’espot s’emetrà per TV3, BTV, La Xarxa, les pantalles del TRAM i TMB. La falca es difondrà per Catalunya Ràdio.

14344833_1091192017634467_8784947688405597528_n

L’acte de presentació de la SECAPC va tenir lloc el 28 de setembre a les 11 hores al Mercat de les Corts amb la presència del popular cuiner del programa ‘Cuines’ de TV3, Marc Ribas, el presentador del programa ‘Gran Recorregut’, Marc de Las Heras i l’esportista, Alba Cabello, integrant de l’equip olímpic de natació sincronitzada.

Marc Ribas, va preparar en directe el plat saludable de la SECAPC: espaguetis de carbassó al pesto davant dels d’alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Les Corts que enguany van assistir a la presentació. Mira la recepta aquí.

Més d’una vintena d’activitats i espectacles per tot Catalunya

A banda de la campanya online #menjasaimoute, les activitats de la SECAPC inclouen una vintena de tallers de confecció de menús saludables i l’espectacle ‘l’Hort d’en Marçal’ dirigits a un públic de totes les edats.

Els tallers tenen la finalitat de donar recursos per poder implementar les recomanacions alimentàries bàsiques per tenir una dieta sana i equilibrada. Aquesta activitat és impartida per nutricionistes-dietistes col·legiats.

L’espectacle infantil ‘Hort d’en Marçal’,destinat a nens d’entre 5 i 7 anys i que  es representa a més d’una desena de municipis, explica mitjançant titelles les propietats de la fruita i la verdura i va acompanyat d’un taller per fer una brotxeta de fruita.

A banda d’aquestes dues iniciatives s’hi sumen diferents esdeveniments esportius com l’Oncotrail de Palafrugell (1 i 2 d’octubre) –Salou,  2-10 Sosciathlon de Salou (Curses individuals de Triathlo, el 2 d’octubre), la Cua Barrada de Canyelles (matinal de BTT, el 9 i 10 d’octubre) i la Naturtime- Cursa muntanya a la Serra Montsant (el 22 d’octubre).

La SECAPC, que cada any celebra la FECEC, Junts contra el Càncer, vol conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions comunes:  d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i/o verdures, com a mínim, i de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada , cada dia.

Més informació

  1. Díptic
  2. Programa d’activitats de la SECAPC

Amb el suport de: 

ajuntamentmercats         salut-publica  76413-logo ecl-vecto

diputacio-barcelona     logo-dipsalut_transparent  diputacio-lleida

Amb la col·laboració de:

logofundacio                 pdo              naturetime

logonew              logo

tv3                    catalunya-radio-1402586974_0               btv-barcelona-televisio-logo-alta

logo-la-xarxa   logo-tram     logo-tmb