Acapta anual a Vic per a la detecció precoç de càncer de còlon

Aquest dissabte 6 de Juny se celebrara a Vic l’Acapta Anual D’OSONA CONTRA EL CÀNCER. La recaptació d’aquest any es destinarà al “Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte”.

Cartell Acapta Vic-2015

El cribratge d’aquest programa té com a població objectiu les persones de més de 50 anys i fins a 69 anys, tant homes com dones. Es demanarà, en els propers dos anys, a les 36.000 persones a Osona (56.000 sumant-hi Ripollès i Garrotxa), que tenen cinquanta anys o més que passin per les farmàcies on recolliran un test d’anàlisi i diagnòstic per determinar si poden tenir i desenvolupar o no la malaltia. En aquesta primera fase es descartaran moltes persones que ni tenen la malaltia ni són proclius a tenir-la en un futur.

Aquest cap de semana, també, en el marc de la Trobada de futbol femení, el proper diumenge 7 de juny i per segon any consecutiu, Osona contra el Càncer ha programat l’activitat     ” Fes un gol al càncer” al cap de l’OAR  Vic. Es tracta d’una acció de conscienciació i recaptció de fons a favor de la lluita contra la malaltia.

A partir de les 10:30h i fins les 13:00h us podeu acostar a l’ Estadi Torras i Bages per fer una petita aportació i xutar un penal a un dels porters dels primers equips de l’ OAR Vic. L’any passat es van llençar 175 penals. Enguany, es vol superar aquesta xifra amb la vostra ajuda.

Us esperem a l’ Estadi!