A partir de desembre els malalts de càncer podran rebre quimioteràpia a Olot

A partir del mes que ve els malalts de càncer de la Garrotxa podran rebre la quimioteràpia a l’Hospital d’Olot i no hauran d’anar fins a Girona. Al Trueta només s’hi dirigiran aquells casos més complicats o de tractament més específic. Es calcula que cada any es podran fer més de mig miler de sessions a la comarca.  

hospital olot

Fins ara, aquelles persones de la Garrotxa que havien de rebre quimioteràpia per superar el càncer havien d’anar fins a Girona per a rebre el tractament. No és una distància molt llarga però sí que és un problema quan s’ha de sotmetre’s a una sessió tan dura com és la ‘quimio’. Ara, almenys s’estalviarà la part del desplaçament. A partir de mes que ve, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, farà el tractament a les seves instal·lacions. El gerent del centre, Carles Puig, ha explicat que tindran més hores d’oncòleg i ho faran des de la zona de l’Hospital de dia.

Diàlisi al novembre i TAC

Fer sessions de quimioteràpia és una de les possibilitats que dóna el nou Hospital d’Olot, estrenat ara fa un any. Abans de l’estiu s’hi ha d’incorporar també la diàlisi, que beneficiarà a unes 25 persones més. Són serveis que s’han anat incorporant a poc a poc des de l’obertura, com és el cas del TAC. En el seu primer any de funcionament, l’ús de l’aparell ha pujat un 60% en comparació en quan s’havia d’enviar els malalts a fora.

Urgències, a millorar

Un dels serveis que ha registrat més queixes fins ara és el d’urgències. Tot i que es pensava que al marxar del centre d’Olot, el nombre d’atencions baixaria, ha acabat pujant. Això s’ha traduït amb un temps d’espera més llarg. Puig ha explicat que estan treballant per tal de posar-hi solució incrementant el nombre de metges.