Cent-cinc equips es preparen per participar a la 8a Oncobike d’Oncolliga Girona el pròxim 19 d’octubre

Participants a l’edició de l’any passat. Foto: Adrià Colomer

El pròxim 19 d’octubre, la Vall de Llémena acollirà la 8a edició de l’Oncobike, la cursa solidària de BTT per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori, Cingles de la Llémena i els ajuntaments de la vall. Un total de 105 equips s’han inscrit per participar en aquesta cita esportiva i solidària,  la mateixa xifra de participació que l’any passat.

Dels 105 equips, 48 participaran en el recorregut curt, de 120 km,  i 57 en el recorregut llarg,  de 200 km. La sortida tindrà lloc a les 8 del matí des de l’Espai la Pineda de Sant Gregori, i es preveu que els primers equips, de la cursa curta, arribin cap a les 2 de la tarda. Els darrers equips es preveu que creuin la línia d’arribada pels volts de les 2 de la matinada.

A data d’avui, la recaptació ja supera els 63.000 euros, una quantitat que es destinarà íntegrament a finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix als malalts de càncer i les seves famílies per tal de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida durant el procés oncològic. L’objectiu principal d’aquesta prova no és només el repte esportiu, sinó també la solidaritat i el suport a aquells que lluiten contra la malaltia.

L’Oncobike s’ha convertit en una cita imprescindible per a molts amants de la BTT, no només per l’espectacularitat dels recorreguts per la Vall de Llémena, sinó també per la seva finalitat solidària. Aquesta cursa permet combinar esport i solidaritat, demostrant que l’esforç conjunt pot marcar la diferència.

Més de 300.000 euros recaptats en  set edicions  

L’Oncobike ha permès recaptar fins al moment més de 328.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a reformar les dues llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics i els seus familiars, situades a prop de l’Hospital Dr. Josep Trueta. Des del 2018, la finalitat dels donatius ha esta finançar la resta de serveis de l’entitat, que l’any passat va atendre un total de 2.223 persones, oferint-los suport emocional (atenció psicologica, grups de suport, meditacions guiades), confort  (préstec de material, neteja de la llar) i rehabilitació (fisioteràpia, drenatge limfàtic, marxa nòrdica, ioga oncològic).