AFANOC inaugura la seva nova seu a Girona

AFANOC ha inaugurat aquest matí la seva nova seu a Girona, completant així la presència de l’entitat contra el càncer infantil a les quatre demarcacions de Catalunya. La presidenta de la FECEC, Maria Assumpció Vilà, ha assistit a l’acte en representació de l’entitat.

Amb la inauguració de la nova seu a Girona, aquest dijous dia 3 d’octubre, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, l’AFANOC, completa la seva presència arreu del territori català amb una seu a cada capital de província. L’objectiu és acompanyar i atendre les famílies amb infants o adolescents amb càncer del territori un cop tornen a casa, després de la seva estada a l’hospital de referència, a Barcelona.

En els darrers cinc anys, el 21% de les famílies allotjades a la Casa dels Xuklis —l’allotjament de recurs temporal que s’ofereix gratuïtament des de l’AFANOC— han provingut de la província de Girona. Ara, un cop a casa, aquestes famílies tindran la seva seu de referència a Girona, des d’on se’ls farà seguiment i s’atendrà en les necessitats que els puguin sorgir.

Des de la nova seu, que es troba al carrer Remences, número 4, de Girona, al barri de Santa Eugènia, s’oferirà atenció social, emocional, activitats d’oci i lleure i de benestar a les famílies així com xerrades de sensibilització i suport als centres educatius, tal i com ha explicat durant la inauguració, la nova coordinadora de la seu, la treballadora social, Anna Giménez. Més endavant, quan es disposi d’un equip de voluntariat, es posarà en marxa el servei de voluntariat a domicili o el grup d’adolescents i joves.

La importància d’estar a prop

L’acte d’inauguració ha comptat amb el president de l’AFANOC, Miguel Javaloy, qui ha destacat la importància de la presència de les seus arreu del territori i la tasca de l’AFANOC, una entitat que “acull tothom sense fer cap tipus de distinció”.

Per la seva part, la presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig, ha manifestat l’orgull que suposa per al territori comptar amb una seu de l’AFANOC. “Des de la Diputació volem ser al costat de les entitats que impulsen projectes amb valors”, ha dit.

Finalment, l’alcalde de la ciutat de Girona, Lluc Salelles, ha tancat el torn d’intervencions, afirmant que “avui Girona és molt més rica que ahir” i que “la ciutat la construïm des de les institucions però també des de la seva gent”. Salelles, que coneix personalment el testimoni d’alguna família amb un infant amb càncer, ha volgut subratllat que des de l’Ajuntament “volem acompanyar-vos en aquest projecte”.

A l’acte també hi han assistit d’altres representants institucionals i d’entitats del territori, membres de la Junta directiva de l’AFANOC i del seu equip tècnic.