‘Què i com menjar durant el càncer’. Falsos mites: soja i gluten

La soja i el gluten estan contraindicats en pacients oncològics? Aquest és un dels falsos mites que desmuntem avui a través del web “Què i com menjar durant el càncer?”, projecte de la Xarxa de Televisions Locals.

Només en el cas dels càncers hormonodependents es recomana reduir el consum de soja i dels seus derivats. És el cas del tofu, el miso o els iogurts i les begudes fetes amb aquest llegum. En la resta de casos, se’n pot menjar de manera habitual. 

Pel que fa al gluten, només estaria contraindicat per a persones celiaques o que hi tinguin al·lèrgia o intolerància. Els productes sense gluten no són necessàriament més saludables que els que sí que en contenen.

El projecte ‘Què i com menjar durant el càncer’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícial’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB)Més informació en aquest enllaç.

Font: Xarxa Audiovisual Local