9, 15 i 16 de juny, nova edició del Curs d’aprofundiment en el voluntariat d’àmbit oncològic a Barcelona

La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) organitza els pròxims 9, 15 i 16 de juny un nou Curs d’aprofundiment en el voluntariat d’àmbit oncològic a Barcelona, per a persones que vulguin ampliar el seu coneixement en l’actuació en el camp de l’oncologia i de l’acompanyament a malalts.

Presentación de PowerPoint

El curs, que té una durada de 12 hores presencials, consta de dos blocs. El primer dia s’abordarà el bloc de ‘La malaltia’ amb el Dr. Eduard Batiste-Alertornoncòleg; i Patricia Missé, psicòloga i màster en psicooncologia.

En aquest bloc s’abordarà els tractaments oncològics centrats sobretot en els darrers avenços de la malaltia, des d’una perspectiva entenedora que pot ajudar al voluntari a comprendre millor el context del malalt. A més també incorpora la dimensió emocional per comprendre com es viu amb un càncer.

El segon dia està dedicat a les ‘Habilitats comunicatives’. Anirà a càrrec de Laura Fernándezpsicopedagoga i coordinadora de voluntariat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Es tractaran qüestions com la rellevància de la comunicació no verbal, les tècniques de comunicació en l’àmbit de les habilitats (sentit de l’humor, positivisme, vitalitat…), l’expressió de les emocions, la resolució de conflictes i l’escolta activa (actituds i creació del context).

El curs, amb un màxim de deu places, té un cost de 15 euros per a les entitats federades a la FECEC o a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i de 25 euros per a les associacions no federades.

SÍ, M’APUNTO

DATA LÍMIT: 2 de juny de 2023

Més informació:

formacio@voluntaris.cat
federacio@juntscontraelcancer.cat

*Curs subvencionat pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.
*Per tenir dret al títol s’ha d’assistir a un mínim del 80% del curs.