8 de maig, Dia Mundial contra el càncer d’ovari

El 8 de maig es commemora el Dia Mundial del Càncer d’Ovari. Aquest tipus de càncer és diagnosticat anualment a gairebé un quart de milió de dones a tot el món, i és responsable de 140,000 morts cada any.

cancer ovari

Les estadístiques mostren que únicament el 45% de dones amb càncer d’ovari tenen probabilitats de sobreviure cinc anys en comparació amb un 89% de les dones amb càncer de mama. Aquesta malaltia afecta de manera similar a les dones en països desenvolupats i en països en vies de desenvolupament.

Els símptomes del càncer d’ovari es poden sovint confondre amb altres malalties menys greus, com les molèsties gastrointestinals. Els símptomes inclouen:

  • Augment de la grandària abdominal / distensió persistent (inflor contínua)
  • Dificultat per menjar i sentir-se plena ràpidament
  • Dolor pèlvic o abdominal
  • Necessitat d’orinar amb major urgència o freqüència

El càncer d’ovari té la taxa de supervivència més baixa de tots els càncers ginecològics, i està caracteritzada a tot el món per una falta de coneixement dels símptomes i per diagnòstics en etapa tardana.

El 8 de maig de 2013 es va celebrar el primer Dia Mundial del Càncer d’Ovari. En aquest dia, les organitzacions de lluita contra el càncer de tot el món es van unir per conscienciar la societat sobre el càncer d’ovari i els seus símptomes. Per a les dones que ja pateixen aquesta malaltia, les seves famílies i amics, el Dia Mundial de Càncer de Ovari ha forjat i continuarà forjant un sentiment de solidaritat en la lluita contra la malaltia.