6 tips per prevenir el càncer de còlon i recte

Més del 50% dels casos de càncer colorectal estan relacionats amb l’estil de vida. Avui volem compartir 6 tips per ajudar a prevenir-ho, tenint en compte que aquest tipus de càncer és el més diagnosticat en homes i dones. El risc augmenta a partir dels 50 anys, pel que la millor eina de prevenció és el diagnòstic precoç.

vegetables-gd7a062a9e_1920

Avui volem insistir en la importància de seguir un estil de vida saludable i, per això, destaquem 6 tips per tenir menys números per patir aquest càncer.

  1. fer una dieta rica en fruita i verdura
  2.  consumir poca carn vermella i greixos saturats
  3.  reduir la ingesta d’alcohol
  4.  realitzar exercici
  5.  controlar el pes
  6.  no fumar

D’altra banda, la detecció precoç també és fonamental. En aquest sentit, existeixen diferents proves que de manera directa o indirecta ens permeten diagnosticar el càncer o les lesions que el precedeixen. Les dues més utilitzades són:

  • colonoscòpia: prova invasiva que consisteix en veure l’interior de l’intestí gros.
  • Prova de sang oculta en femta: consisteix en analitzar una mostra de femta i determinar si hi ha sang amagada en ella. En el cas que es trobi sang, es realitzarà una colonoscòpia per acabar de confirmar o descartar la presència de lesions.

 

De tot plegat i més en parlarem a la xerrada de dimecres 16 de març, titulada “Com prevenir i detectar el càncer colorectal“. Es podrà seguir al canal de Youtube de la FECEC en directe dimecres a les 19h. La xerrada forma part del cicle “Diàlegs FECEC: de l’abans al després del càncer”.

Inscriu-te AQUÍ

Twitter 16 MARÇ_1