6 mites en la cura de la pell per al pacient oncològic

rose-2009241_960_720

2 de cada 3 pacients de càncer pateixen efectes adversos a la pell. El que més els preocupa són la caiguda del cabell i la picor i tibantor de la pell. Aquestes són algunes de les idees exposades al webinar del passat 31 de març “Cuidados de la Piel en el paciente oncológico: Mitos y realidades de la fotoprotección”.

El responsable del departament d’Oncologia dels laboratoris La Roche-Posay, Jesús Pérez Fierroa, va ser l’encarregat de revelar quins són alguns mites per al pacient oncològic.

Mite 1. Els productes naturals són millors per a la pell d’un malalt de càncer:
Hi ha productes naturals no aptes perquè incrementen la fotosensibilitat com l’herba de Sant Joan (indicada per pal·liar la depressió lleu o moderada) i la ruda (per a l’ansietat, mal de cap i espasmes musculars).

Mite 2. En la neteja de la pell a més escuma millor:
A més escuma d’un sabó o gel més sulfats i danys a la pell. També s’ha d’evitar el perfum i l’alcohol dels productes de bany.

Mite 3. L’aigua va bé per a la pell:
A més estona sota l’aigua de la dutxa més dany a la pell sensible i això encara empitjora més si ens banyem amb aigua calenta. Segons els estudis, en 2 de cada 3 pacients oncològics empitjoren les picors després de la dutxa.

Mite 4. La pantalla total de fotoprotecció garanteix que no em doni la radiació:
No existeix cap protector solar que cobreixi tota la magnitud d’ona de radiació solar. La millor protecció solar és aplicar fotoprotecció cada dues hores, acompanyat amb protecció física millor.

Mite 5. Si el cel està ennuvolat, no em cremo:
Amb el cel cobert en un 50% t’exposes a una radiació d’un 80% i en un cel cobert en un 90% la radiació és arriba a un 64%.

Mite 6. Dins del cotxe no em cremo:
La radiació ultravioleda traspassa els vidres d’un cotxe o d’una oficina.