6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física

La FECEC se suma al Dia Mundial de l’Activitat Física per afavorir un estil de vida saludable d’acord amb el Codi Europeu contra el Càncer

Cartell-Activitat Fisica-2021_page-0001Catalunya escalfa motors un any més per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que té lloc el proper 6 d’abril amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar. El Dia Mundial de l’Activitat Física pretén fomentar el compromís per promoure hàbits de vida activa, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes i gent gran.

En aquest darrer any, els nostres hàbits de feina i oci han hagut de canviar, però no per això han de convertir-se en hàbits sedentaris. El lema d’aquesta edició és Cada pas compta i animem la ciutadania a fer-lo extensiu i dur a terme accions individuals -o en grup bombolla- en el marc del DMAF durant 4 setmanes (del 6 d’abril al 4 de maig). Suma’t a la campanya.

Enguany adreçat a l’atenció primària es compta també amb el sublema “Activitat Física, la teva altra vacuna, emmarcat en el projecte SUMA SALUT. Proposem fer activitats com caminar, anar en bicicleta, utilitzar les escales, nedar, ballar, marxa nòrdica, etc.

Captura de pantalla 2021-04-01 a las 12.34.04

L’activitat física en malalts de càncer

El benestar mental és una habilitat i és entrenable fins i tot en situacions adverses. Avui sabem que l’exercici actua com una polipíndola que protegeix, potencia els efectes dels tractaments i disminueix efectes secundaris de quimio i radioteràpia com la fatiga, la cardiotoxicitat i la depressió que tenen tots ells un clar component inflamatori de base.

Per a la Dra. Antonia Lizarraga, metgessa de l’esport i professora de la UB, “pot ser bo plantejar una estratègia de nutrició, exercici i si cal algun suplement que ben explicats i entesos ajudin el pacient a donar sentit a tot allò que està fent i marcar una línia d’actuació, a través de la qual, s’escolti i sigui protagonista dels canvis experimentats”. Més informació aquí.

Materials DMAF 2021:
Idees per celebrar del DMAF 2021
Trucs per ser una persona més activa quan treballes o estudies a casa
Trucs per millorar la força
Manifest per promoure l’activitat física post Covid-19
Directrius de l’OMS sobre Activitat Física