5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

L’Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre de 1985  va acordar que el  5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, per tal de contribuir i sensibilitzar al públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seves vessants.

5DVOLUNTARIATPORTADA

Des de llavors, els governs, les Nacions Unides i les organitzacions civils s’han unit per reconèixer cada 5 de desembre la tasca que desenvolupen els voluntaris/àries. Independentment si realitzen accions de voluntariat  social, cultural de salut o esportiu.

Així doncs, amb la commemoració d’aquest dia, l’Assemblea General de les Nacions Unides invita als governs a impulsar aquesta diada  per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.

Des de la Generalitat de Catalunya sempre s’ha promogut la celebració amb un caràcter de reconeixement de la important tasca que fan els voluntaris i les voluntàries que actuen organitzadament per mitjà de les associacions i entitats catalanes.

Des de la FECEC també volem agrair de forma pública la tasca que realitzen les persones voluntàries. En algunes ocasions hi ha entitats que  depenen d’aquesta acció per poder desenvolupar parcialment o totalment els seus projectes. Prenent així protagonisme el voluntariat com a eina de transformació social.