31 de març, Dia Mundial del càncer de còlon i recte

El Dia Mundial de Prevenció del Càncer de Còlon es una jornada que es celebra el 31 de març, en la que les autoritats sanitàries, els professionals de la medicina i les organitzacions que lluiten contra el càncer dediquen esforços per conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures per prevenir el càncer de colon així com promoure programes de detecció precoç.

dia_mundial_contra_el_cancer_de:2014

La FECEC, Junts contra el càncer, i les entitats que pertanyen a la Federació s’adhereixen al Dia Mundial. En aquest sentit i per tal d’oferir informació precisa orientada a augmentar el grau de conscienciació en la societat sobre aquesta malaltia, la FECEC difon, al llarg d el’any, les recomanacions que estableix el Codi Europeu Contra el Càncer per prevenir aquesta malaltia on es poden trobar els 12 consells per adoptar un estil de vida més saludable per prevenir el càncer.

El dia 30, la Fundació d’Ajuda Oncològica, OncoVallès, organitza la taula informativa pel dia mundial del cáncer de còlon. La taula informativa es fa amb la col·laboració d’HIDROSKIN ONCOLOGY i es comptarà amb la presència de Montserrat Abanedes, directora d’HIDROSKIN ONCOLOGY, i Sheila Farrás, psiconeuroinmològa clínica, dietista i neuròpata. La taula estarà des de les 9:00h a les 20:00h a la Plaça Maluquer i Salvador i a partir de les 17:30 l’entitat organitza un taller de sucs verds.

El mateix dia 31 La Fundació Oncolliga organitza la Jornada per a la Prevenció del càncer de còlon i recte al Recinte Modernista de Sant Pau titulada “La prevenció del càncer de còlon i recte a Barcelona. Parlen els protagonistes”. Es tracta d’una jornada gratuïta que organitza el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte de Barcelona el divendres 31 de març, de 11.00 a 14.00 hores

La jornada comptarà amb la presència de professionals i participants del Programa i parlaran de la seva experiència  en el marc de la prevenció del càncer de còlon i recte. El cantant “Rock Puig” acompanyarà aquesta jornada.

Data límit per fer la inscripció: 28 de març de 2017

Incripció gratuïta aquí 

El dia 31 també, l’entitat Vilassar de Dalt contra el cáncer organitza una conferencia pel Dia Mundial Contra el Càncer.

Cal recordar que el càncer de còlon és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys, el segon més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes, i s’estima que es diagnostiquen 5.000 casos nous a Catalunya cada any. És la segona causa de mort i a Catalunya moren, aproximadament, 2.100 persones.

Les persones amb més risc de contraure aquesta malaltia són les majors de 50 anys, persones amb adenomes o malalties intestinals cròniques, que tinguin antecedents familiars o bé factors associats a l’estil de vida, com un tipus de dieta amb molts greixos, sedentarisme, tabaquisme, obesitat, etc.

També cal esmentar el programa de detecció precoç del càncer colorectal que fa tot un seguit de recomanacions a seguir per prevenir l’aparició de la malaltia així com dels símptomes que cal consultar amb el metges, en cas que es produeixin.

El Programa s’adreça a homes i dones de 50 a 69 anys, període d’edat en què la detecció precoç s’ha demostrat beneficiosa. A finals de 2017, el Programa estima que haurà arribat a un total de 400.000 homes i dones de 50 a 69 anys.