3 i 4 de juny: 22a Fira contra el càncer de Vilassar de Dalt

Vilassar de Dalt contra el Càncer organitza el 3 i 4 de juny la 22a Festa contra el Càncer al parc de can Rafart coincidint amb el primer cap de setmana del mes.

1. programa

El compromís de l’entitat amb els malalts de càncer i els serveis que dóna totalment gratuïts, mou a organitzar un any més aquesta festa que és una fira de sensibilització informativa, solidària i lúdica per recaptar recursos i fer front a les despeses d’aquests serveis que des de Vilassar de Dalt contra el Càncer presta a la ciutadania.

Es tracta d’una gran fira en què trobareu un munt d’articles provinents d’un bon nombre d’empreses col·laboradores de tots els rams, -alimentació, decoració, joguines, moda, plantes i flors, papereria i llibres, perfumeria i cosmètica, restauració, etc. Compta també amb el suport i ajuda de moltes entitats locals, del Banc de Sang i de la Creu Roja i, sobretot, amb la col·laboració de pràcticament 300 voluntaris.

La Fira comptarà també, llarg del cap de setmana amb parades de fruita i verdures, roba i plantes… a bon preu. També s’hi podrà esmorzar, dinar i sopar i gaudir igualment de les tertúlies i taules rodones que es faran amb personal mèdic d’infermeria i especialistes en oncologia i en les noves teràpies curatives.

I, sobretot, enguany i com a primícia, els professionals explicaran de primera mà el que l’entitat fa durant l’any. A més podreu gaudir amb els espectacles que s’aniran presentant el cap de setmana.

Enguany la Fira parlà d’una mica de tot plegat, però es centrarà sobretot en el càncer de còlon i recte, un dels més presents en la població catalana. S’explicarà el Programa de detecció precoç, que ha organitzat el Departament de Salut conjuntament amb els hospitals i farmàcies, per detectar-ne casos que es puguin generar en la població d’edats compreses entre els 50 i 69 anys. Sempre que es detectin valdrà la pena seguir les indicacions que ens facin, abans no sigui massa tard.