25 de maig: celebra amb la FECEC Junts contra el Càncer els 20 anys de la Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic

Aquest 25 de maig, no et perdis la gran celebració els 20 anys de la Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic. La FECEC, Junts contra el Càncer ha preparat una gran festa per commemorar l’aniversari d’aquest espai d’unió i cohesió i per reconèixer la tasca de les persones voluntàries de les entitats federades. INSCRIPCIONS TANCADES!

Enguany, la XX Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic porta per lema “20 anys junts” i inclourà, com és tradicional, xerrades i tallers per a tots els voluntaris i voluntàries de les entitats, sorpreses i un dinar per als assistents. L’objectiu de la trobada de voluntariat és, com a cada edició, crear un espai per enfortir el nexe d’unió del voluntariat oncològic i reconèixer la seva valuosa i imprescindible tasca solidària per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars i cuidadors.

En aquests 20 anys que la FECEC Junts contra el Càncer porta realitzant la trobada, s’han aplegat més de 200 persones cada any per compartir les seves experiències i solidaritat. La Trobada de voluntariat s’ha celebrat de manera ininterrompuda, fins i tot en els dos anys on la pandèmia no va permetre que la trobada fos presencial.

La trobada se celebrarà el dissabte, 25 de maig, a partir de les 9:45 h al  Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (carrer de Ramon Trias Fargas 25-27 Barcelona)

PROGRAMA XX TROBADA DE VOLUNTARIAT EN L’ÀMBIT ONCOLÒGIC: 20 ANYS JUNTS

 • 9:30 h Obertura de portes
 • 9:45 h Benvinguda a càrrec de les autoritats:
  Sra. M. Assumpció Vilà, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC).
  Il·lma. Sra. Marta Villanueva, regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat de l’Ajuntament de Barcelona.
  Il·lm. Sr. Samuel Núñez i Amela, diputat adjunt de l’Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
  Hble. Sr. Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • 10:00-11:00 h Xerrades inspiradores del voluntariat:
  Passat, present i futur del voluntariat, per Anna Varderi, gerent Fundació Enriqueta Villavecchia i vicepresidenta FECEC;
  De la renaixença al voluntariat: una metamorfosi personal, per Xavier Puig, voluntari Fundació Oncolliga Barcelona;
  Experiències del voluntariat, per Anna Puigpiqué, voluntària Fundació Enriqueta Villavecchia i Anton Vila voluntari Lliga contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre;
  Més enllà del compromís: despertant la passió pel voluntariat, Miquel Antonijuan, expert en orientació vocacional i director de Norte Ikigai.
 • 11:00-11:30 h Pausa Cafè
 • 11:30-13:15 Taller “Els pilars del voluntariat: altruisme, cohesió, compromís i motivació”, a càrrec de Grefart Arteterapia
 • 13:15 -13:30 h Posada en comú
 • 13:30 -13:45 h Cloenda
 • 14:00 h Dinar: Moncho’s Marina Bay

L’acte serà conduit pel periodista Ignasi Gaya.

Preu inscripció*: 18 euros voluntaris/es entitats de la FECEC | 25 euros voluntaris/es d’entitats no federades. *Preu per persona. Inclou assistència a la Trobada, cafè i dinar.

INSCRIPCIONS TANCADES!

La XX Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Johnson & Johnson.