20 centres educatius de Catalunya posen en marxa el programa Encomana Salut

 

  • Més de 1.600 alumnes treballaran el temari del programa Encomana Salut de la Fundació Oncolliga a l’acció educativa “Aprenentatge i servei” durant el curs 2021-2022.
  • Aquest programa promou els hàbits saludables i la prevenció del càncer entre joves de 3r i/o 4t d’ESO i fomenta el servei del voluntariat

    study-g86d2d0aa8_1920

Una vintena de centres educatius inicien el programa Encomana Salut aquest octubre, durant el curs 2021-2022, en el marc de l’acció educativa obligatòria a les escoles “Aprenentatge i servei”.

En aquest nou curs escolar el programa educatiu arribarà , per primera vegada, a sis municipis de la província de Barcelona en concret a: Sabadell a l’Institut Joan Oliver, al Jaume Viladoms, a l’Escola Pia, a l’Institut Jonqueres, i a l’Escola Este; a Terrassa a l’IES Torre Palau, a l’Escola Tecnos, a l’INS Institut Egara i a l’Escola Goya; a Barcelona al Frederic Mistral, al FEDAC Horta i en el Vilorai; a Sant Boi de Llobregat a la Fundació Llor; a Sant Cugat del Vallès a l’Avenç; i a Cerdanyola del Vallès en el Ramon Fuster. Està previst que hi hagi noves incorporacions de centres educatius durant el curs acadèmic 2021-2022.

Aquesta edició el programa compta amb la col·laboració dels laboratoris farmacèutics Janssen.                              

Programa Encomana Salut


Es tracta d’un programa per promoure els hàbits saludables i la prevenció del càncer entre joves, a través d’un projecte educatiu orientat als estudiants de 3r i/o 4t d’ESO. El programa s’emmarca dins de l’acció educativa “Aprenentatge i servei” i consta de 10 sessions formatives, dinamitzades pels mateixos docents del centre. Oncolliga prepara en format digital les sessions, seguint una metodologia innovadora per a les escoles i adaptada als temps actuals en què els continguts multimèdia forment part del dia a dia dels alumnes. Per això, s’ofereix part del temari a través del canal de Youtube d’una influencer, creat específicament per a l’acció educativa.

Durant el curs s’aborden diferents aspectes com la prevenció del càncer i els hàbits de vida saludables, efectes físics i psicològics de la malaltia del càncer en pacients i el seu entorn afectiu, nutrició i hàbits d’alimentació saludables, activitat física i protecció solar. Amb els objectius d’oferir informació i formació relacionada amb factors que influeixen en la salut i en estils de vida saludable; proporcionar recursos i estratègies per prendre consciència d’una participació activa en la pròpia salut i fer efectius hàbits de vida saludables; i finalment, millorar  la qualitat de vida de la població.

Pel que fa a la part de servei comunitari, els alumnes hauran de triar o bé fer una campanya de comunicació, participar com a voluntaris o voluntàries en alguna campanya de la Fundació Oncolliga, o bé realitzar alguna acció de captació de fons que es destinarà a un dels programes d’Oncolliga.