19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Les fonts emblemàtiques de la ciutat i la façana de l’Ajuntament van tenir una il·luminació especial aquest diumenge, 18 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Els edificis i monuments es van tenyir de color rosa.

font-rosa
Així, el rosa va lluir a la Font Màgica i a la cascada 4 (cascada superior de l’eix Maria Cristina) de 19 a 20 hores, a la font de Passeig de Gràcia de 19 a 23 hores, a la font del parc de les Rieres d’Horta de 19 a 22 hores, a les fonts bessones de plaça de Catalunya de 19 a 23 hores, al cobriment de Sants de 19 a 22 hores, a la font de Manuel de Falla del parc de Serra i Martí de 19 a 22 hores, a la font de Can Fabra de 19 a 22 hores i a la font de Baró de Viver de 19 a 22 hores.

El càncer de mama és la primera causa de mortalitat per càncer en dones però que, no obstant això, gràcies a l’esforç de tota la societat, la seva taxa de supervivència segueix creixent situant-se en el 85%. El 30% de les dones necessita suport psicològic professional.

El Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’octubre, vol conscienciar la societat que el cáncer de mama suposa la primera causa de mort per càncer en dones, i més específicament en les edats compreses entre els 45 i els 65 anys.

Per això, aquestes activitats pretenen conscienciar els ciutadans de la importància de la prevenció, així com de les repercussions psicològiques i socials que es deriven del cáncer de mama, ja que aquestes repercussions constitueixen per la dona i la selva família una important font de problemes.