150 ciclistes van participar ahir a la Volta al Penedès amb BTT emmarcada dins la SECAPC

Un total de 150 ciclistes van participar ahir a la Volta al Penedès amb BTT que enguany s’ha adherit a la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer SECAPC) que organitza la FECEC.

Cal recordar que a banda dels tallers sobre menús saludables i l’espectacle ‘Hort d’en Marçal’ que s’escenifica arreu de Catalunya, la SECAPC inclou també activitats esportives sota el títol: ‘Mou-te i fes salut’. Paral·lelament, a la Volta al Penedès amb BTT, hi ha programades altres activitats esportives: la Marxa Cicloturista Memorial Pelegrí Pi i la VII Cursa BTT de Canyelles la Cuabarrada (Canyelles).

La Volta al Penedès amb BTT, és una de les proves més emblemàtiques que organitza el club i aquest any ja han organitzat la vuitena edició amb el mateix format que l’any anterior: tot un dia de volta, 96 km de recorregut mitjançant GPS i garantint en tot moment l’esperit aventurer i de muntanya que caracteritza sempre aquesta Volta. L’itinerari d’ahir va transcórrer per camins i corriols dels diferens paisatges del Gran Penedès i es va poder gaudir d’un dia de BTT en estat pur.

La SECAPC, que anualment celebra la FECEC, vol conscienciar la població sobre la importància d’adquirir hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions comunes: d’una banda, la ingesta diària de cinc peces de fruita i/o verdures, com a mínim, i de l’altra, la realització de 30 minuts d’activitat física moderada cada dia.

Enguany la Setmana s’ha centrat en la campanya #menjasaimoute amb aquest espot: “Actua contra el càncer: Menja sa i mou-te”, on es convida tota la ciutadania a enviar els seus ‘selfis’ per sumar més gent conscienciada sobre la necessitat de prevenir el càncer.