15 de novembre, Dia Mundial sense Alcohol

Avui, 15 de novembre, se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que té la finalitat de conscienciar la població mundial sobre els danys físics i psicològics que ocasiona el consum de begudes alcohòliques. A més, la FECEC se suma a la IX Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que, amb el lema “Beu menys alcohol i comença a sumar”, pretén sensibilitzar a la població sobre els riscos del consum d’alcohol i la importància de reduir-ne el consum.

Entre els diferents perjudicis per la salut que produeix el consum d’alcohol es troba el possible desenvolupament de diferents tipus de càncer com ara els de mama, boca, gola, còlon, fetge, laringe i recte. A més, l’alcohol és un factor causal de 200 malalties, traumatismes i altres trastorns de la salut. Està associat amb el risc de desenvolupar trastorns mentals i de comportament, cirrosis hepàtica i malalties cardiovasculars. Per tant, l’OMS ha elaborat una estratègia per reduir l’ús nociu d’aquesta substància i de la càrrega sanitària i social associada, una prioritat de salut pública.

@ wirestock
wirestock – Freepik

En el Dia Mundial sense Alcohol, des de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i hepatitis víriques s’organitza la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol, del 14 al 20 de novembre a la qual la FECEC s’adhereix. Tanmateix, dins XII Setmana del cribratge d’alcohol, amb el lema “Beu menys alcohol i comença a sumar”, es vol sensibilitzar a la població sobre els riscos del consum d’alcohol i la importància de reduir-ne el consum.

La Setmana del Cribratge és una iniciativa del Programa Beveu Menys i l’organitza la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques en col·laboració amb les Societats científiques CAMFiC i AIFICC en el marc de la Setmana de Sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol i seguint les experiències dutes a terme en el marc del Programa SumaSalut pel tabac i l’activitat física.

Captura de pantalla 2022-11-15 123335

Descarrega la guia “Veus el que beus?”