15 de febrer, Dia Internacional del Càncer Infantil

El 15 de febrer es commemora el Dia Internacional del Càncer Infantil. L’objectiu d’aquesta jornada és conscienciar sobre aquesta malaltia que afecta els més petits i adolescents, i expressar el suport als infants malalts, els supervivents i les seves famílies. Les entitats de la FECEC, Junts contra el Càncer que donen serveis a nens i nenes afectats de càncer tenen previstes diferents activitats per aquest dia.

ACTIVITATS DE LES ENTITATS

Fundació Enriqueta Villavecchia

La Fundació Enriqueta Villavecchia presentarà el nou

Aquest serà un espai de suport integral, que oferirà places residencials i suport de dia, i que facilitarà espais de respir, lleure i suport familiar, i espais adequats per acompanyar els darrers dies de vida.

AFANOC

AFANOC ja escalfa motors per la següent edició del “Posa’t la gorra!”. Serà el pròxim 5 de març (de 10:30 a 13:30h) a la Seu Vella de Lleida, on se celebrarà una gran festa amb dues rues festives, batukades, comparses, gegants i mascotes.

Aquesta gran festa de la solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer, també commemorarà els primers 10 anys de vida de l’AFANOC a Lleida. La temàtica de la festa d’enguany seran els contes! A través de diferents personatges, els assistents podran conèixer la gran aventura de l’AFANOC Lleida des del seu naixement el 2013. A la gran celebració hi prendran part el Mag Lari; Mariví Chacón, de Con B de Salud; i Els Superherois, la gran aventura.

Es-pgorra_Lleida2023-portada

L’entrada per a la festa és la gorra de l’AFANOC, que enguany és obra del dissenyador Xevi Gallego. El nou disseny presenta un univers de monstres ferotges i espantosos, però simpàtics i curiosos que volen ser abraçats. Perquè abraçar també és acceptar i acompanyar.

Participa a la festa comprant la teva gorra aquí per un preu de 8 euros.

Altres activitats de l’AFANOC són:

Barcelona

 • 15/02 Estand informatiu al vestíbul de l’hospital Maternoinfantil de Vall Hebron amb la col·locació d’una plataforma de vídeo de 360 graus.
 • 15/02 Venda de marxandatge a càrrec de l’ Associació de Veïns del Poblet Marianao de Sant Boi amb motiu del DICI.
 • 13/02 La Curva RCD Espanyol recaptarà fons amb motiu del partit de l’Espanyol que se celebrarà dilluns 13.
 • 15/02 El programa “Tot es Mou” emetrà un reportatge sobre La Casa dels Xuklis.
 • Tarragona

 • 15/02 Estand informatiu a la plaça Corsini i a Reus, a la plaça Prim.
 • 16/02 A les 12 h xerrada informativa en una farmàcia de Reus (farmàcia del Carrilet), per als treballadors i clients amb motiu del Dia mundial.
 • 18/02, estand informatiu a la part alta de Tarragona (casc antic) durant tot el dia amb motiu d’una col·laboració de l’empresa Scape-room.
 • Lleida

 • 10/02 Celebració dels 10 anys de l’AFANOC LLEIDA amb presència del conseller de Salut, el president de la Diputació i l’Alcalde.
 • 12/02 Implica’t Xurreria Moreno
 • 14/02 Taula de marxandatge a Rosselló
 • Fundació Josep Carreras

  La Fundació Josep Carreras anima tothom qui ho desitgi a col·laborar amb la investigació contra el càncer amb la compra del llibre “El bebè forçut”.

  CAT HORITZONTAL 1

  Amics Joan Petit Nens amb càncer

  La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer és l’entitat beneficiària de part de la recaptació del 9è Festival Solidari Musicveu de Vilafranca del Penedès.

  Consulta en aquest enllaç els pròxims concerts, el primer dels quals serà el del cantant Mikel Erentxun el 4 de març.

  logo_white-de289393

  EL CÀNCER INFANTIL EN XIFRES

  Els càncers infantils més freqüents són les leucèmies (25%), els tumors cerebrals (20%) i els limfomes (14%).

  S’estima que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous anuals (0-14 anys). Malgrat que aquest baix volum el càncer és, a Catalunya, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, després dels accidents. La supervivència ha arribat al 77% als 5 anys en els últims anys a Espanya i és similar a la mitjana europea.

  INICIATIVA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER INFANTIL

  Al setembre de 2018, l’OMS va llançar la Iniciativa mundial contra el càncer infantil, amb l’objectiu d’abordar aquestes profundes desigualtats. L’objectiu és aconseguir almenys el 60% de supervivència dels nens amb càncer per a 2030 i reduir el sofriment de tots.

  Per a salvar vides i reduir el sofriment dels nens amb càncer, aquesta iniciativa cerca:

 • Augmentar la capacitat dels països per a brindar serveis de qualitat als nens amb càncer
 • Prioritzar el càncer infantil a nivell nacional, regional i mundial per a impulsar l’acció
 • Captura de pantalla 2023-02-06 113237