15-16 de juny: 7è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya

Ja es pot consultar el programa del 7è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, que organitza la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per al pròxim 15 i 16 de juny de 2022 al Petit Palau del Palau de la Música Catalana.

279069225_358384659653234_3460904105000697493_n

Amb el lema ‘La reconstrucció social. Noves propostes des del Tercer Sector Social’, el congrés vol ser un espai de retrobament per al conjunt de les entitats socials, de compartir estratègies i experiències en l’atenció, l’acompanyament i el suport que el tercer sector social ha desenvolupat durant la pandèmia i sobre la recuperació social perquè les organitzacions del tercer sector reflexionaran i plantejaran propostes que donin resposta als nous reptes socials de la Covid-19.

El congrés té un format híbrid: presencial (la majoria dels continguts) i en línia (les taules d’experiències).

– Salutació de benvinguda amb Sandrine Dixson-Declève, copresidenta del Club de Roma i experta en política energètica (intervenció enregistrada).

 Conferència inaugural ‘La reconstrucció social des de l’acció comunitària’ amb Cormac Russell, director general i fundador de Nurture Development.

– Inauguració institucional amb les principals autoritats del país.

– 4 sessions plenàries que aborden els àmbits clau per a la reconstrucció postpandèmica amb ponents de reconegut prestigi i àmplia experiència:

  • La resposta per a la transformació de l’economia i la redistribució de la riquesa.
  • La resposta des de l’acció social.
  • La resposta des de la societat civil organitzada.
  • La resposta des de les entitats: resiliència, innovació i planificació estratègica.

 6 taules d’experiències amb bones pràctiques que entitats socials catalanes, però també europees, han portat a terme durant la pandèmia i que poden ser d’interès, utilitat o ajuda per a altres organitzacions.

  • Habitatge.
  • Polítiques d’ocupació.
  • Digitalització.
  • Model d’atenció comunitari i centrat en la persona.
  • Gestió ètica.
  • Comunicació i visibilització.

Les entitats de la Taula poden fer la seva inscripció a través de les seves federacions que disposen de les indicacions de com formalitzar-la. Les entitats que no formen part de la Taula, i altres persones interessades, també poden assistir al congrés, adquirint la seva entrada mitjançant la plataforma Codetickets, a partir del 30 d’abril.

Tota la informació del 7è Congrés del Tercer Sector Social es pot consultar al web congrestercersector.cat i l’actualitat sobre aquest esdeveniment es pot seguir també a través de les xarxes socials amb les etiquetes #7CongrésTaula i l’específica amb el lema del congrés #reconstrucciósocial.

Enllaços

Programa 7è Congrés del Tercer Sector

Inscripcions – entitats de la Taula

Web 7è Congrés del Tercer Sector Social