El Dia Internacional del Llegat Solidari se celebra el 13 de setembre des de fa quatre anys per promoure entre la població la possibilitat de fer deixar una quantitat econòmica solidària després de morir a una causa o organització sense afany de lucre.
Segons El Periódico, en 2022, 325 espanyols, un 21% més que l’any anterior, van llegar a entitats no lucratives un total de 41 milions d’euros. El perfil majoritari de la persona que fa un testament solidari és el d’una dona soltera, major de 60 anys i sense fills, tot i que les persones casades i amb fills s’estan implicant darrerament també en aquest tipus de llegats.
La diferència entre un llegat i una herència solidària és que en el cas de l’herència només s’han d’anomenar els hereus, mentre que en cas dels llegats, és necessari especificar quina part de l’herència se’ls atorga als beneficiaris.
FES UN LLEGAT SOLIDARI A LA FECEC, JUNTS CONTRA EL CÀNCER
Tothom qui ho vulgui pot fer que el seu suport a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies perduri en el temps gràcies a la seva herència o llegat. D’aquesta manera, s’ofereix la seva solidaritat a moltes persones que es beneficien dels programes de suport per als malalts de càncer i les seves famílies.
Es pot col·laborar a la causa de la FECEC, Junts contra el Càncer llegant una quantitat fixa, un tant per cent sobre el total del patrimoni o un bé (sigui una propietat, pertinences, joies, obres d’art, etc.). També es pot llegar una part dels béns a la FECEC, Junts contra el Càncer, si es tenen hereus dins dels límits legalment establerts. Si no es tenen hereus, es pot designar la FECEC com a hereva universal.
Si vols fer llegat o testament a favor de la FECEC, contacta amb el teu notari/a i, posteriorment, fes-nos-ho saber omplint aquest formulari.
Font: FECEC i El Periódico