XIV edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC)

La XIV edició de la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC) tindrà lloc enguany del 26 de setembre al 3 d’octubre. Com cada any, la FECEC Junts contra el Càncer se centrarà en difondre dues recomanacions bàsiques per a la prevenció del càncer, que són la necessitat de seguir una alimentació saludable i, de l’altra, la realització d’activitat física de manera habitual.

TALLERS ‘ALIMENTACIÓ SALUDABLE AL MILLOR PREU’

En aquesta catorzena edició, l’eix de la campanya s’enfoca en la desmitificació de la creença que una bona alimentació ha de ser cara. Per aquest motiu, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), juntament amb les entitats membres del territori, realitzarà una sèrie de tallers adreçats a la població en general sota el nom d’“Alimentació saludable al millor preu”. Aquest és el calendari de tallers definitiu.

VIDEOCONSELLS ONLINE PER A ALIMENTAR-SE SALUDABLEMENT AL MILLOR PREU I REALITZAR ACTIVITAT FÍSICA PER A PREVENIR EL CÀNCER

D’altra banda, a les xarxes socials s’oferiran consells en forma de vídeo sobre com poder seguir una alimentació saludable sense gastar molts diners, tant pel que fa a l’organització de la compra com la manera de cuinar de manera efectiva per a no malbaratar aliments. A més, de la mà d’una reconeguda xef catalana, aprendrem com elaborar unes bases molt econòmiques que ens serviran per acompanyar els plats principals durant tota una setmana. L’activitat física com a mètode de prevenir el càncer també estarà present en forma de consells. Totes aquestes recomanacions compten amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

L’HORT D’EN MARÇAL, L’ACTIVITAT ESCOLAR PER A INFANTS

Com cada any, prop d’una seixantena d’escoles de tot Catalunya participaran en l’activitat pedagògica “L’Hort d’en Marçal”, amb la qual 2.100 alumnes de primària treballaran les propietats de la fruita i la verdura amb uns divertits vídeos i, després, podran elaborar broquetes de fruita per tastar-les. L’objectiu és animar els més petits a consumir cada dia fruita i verdura, i que aprenguin a desenvolupar hàbits de vida saludables. Un centenar de voluntaris i voluntàries de la FECEC col·laboraran per fer possible aquesta activitat. Aquesta activitat compta amb el suport de Supermercats Caprabo.

A banda de Caprabo, la SECAPC, que porta com cada any el lema “Menja sa i mou-te”, compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Dipsalut de la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Barcelona i la La Xarxa.