La directora i fotògrafa Paola Calasanz ha posat en marxa amb la col·laboració de l’Associació d’Adolescents i Adults Joves amb Càncer un vídeo en què tracta de reflectir com el càncer canvia la forma de veure la vida, els desitjos i allò que fa feliç a les persones.
En aquest emotiu clip, que ja ha rebut gairebé 180.000 visites a YouTube, Calasanz fa seure un grup de gent que no té càncer al costat d’un altre grup de joves amb càncer i familiars, sense que es poguessin veure entre ells i els pregunta què els fa feliços.
Entre els desitjos de les persones que no tenen càncer hi ha “un viatge per les illes gregues”, “treure’m l’oposició que estic estudiant”, “treballar a Nova York com a periodista” o “tenir la meva pròpia empresa”. Les coses que fan feliços a aquests joves són “dormir i escoltar música” o “ser creativa i original en tot allò que faig”.
No obstant això, a l’altra banda, les respostes són diferents i sorprenents, així com les reaccions de les persones sense càncer quan escolten els malalts i els seus familiars. Entre aquestes, la de la Montse, de 38 anys, que va tenir leucèmia i que ara reviu el malson amb la seva filla, que pateix la mateixa malaltia. Si pogués demanar un desig seria que la seva filla “tingués una vida normal”. O la Fany que amb una germana amb leucèmia leucèmia demana aixecar-se al matí i veure la seva germana “plena de salut i sense preocupacions “.
Paola Calasanz ha dirigit diversos vídeos virals abans d’aquest, titulat ‘Les respostes d’aquests joves amb càncer us canviarà la manera de veure la vida’. Entre aquests, el clip en què va situar diverses parelles de desconeguts mirant-se als ulls per primera vegada, un clip que, al seu torn, va llançar després de l’èxit de la campanya ‘First Kiss’ (‘Primer petó’) un anunci en el quaul demanava a desconeguts que es besessin davant la càmera i amb el qual va aconseguir 3,5 milions de reproduccions.