La FECEC, Junta contra el càncer, organitza el proper 22 d’octubre al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, el debat sobre reinserció laboral i el càncer de mama. L’objectiu de la jornada és presentar i debatre les dificultats de la reinserció laboral en persones que han patit càncer de mama.
La jornada vol posar sobre la taula com es tracta la reinserció laboral i el càncer de mama dins les empreses i el món laboral, les diferències entre les empreses grans i petites, quines han de ser les bones pràctiques a divulgar, quines dificultats sorgeixen i quines millores caldria demanar a l’administració i als serveis sanitaris.
Per això, des de les 9.00 del mati fins a les 14.00 hores la jornada comptarà amb diverses ponències de professionals del sector. El president de la FECEC, Ramon Maria Miralles i el Dr. Josep Maria Borràs, Director Pla Director Oncologia, inauguraran la jornada per donar pas al debat ‘Què sabem de la Reinserció Laboral després del càncer de mama?’ a càrrec del Dr. Oriol Ramis, epidemiòleg director d’Epirus , la Dra. Montserrat Montse Muñoz, coordinadora Unitat de Mama de l’Hospital clínic, i la Directora de Cures de Institut Català d’Oncologia, Tàrsila Ferro.
A continuació, la Dra. Pilar Varela, Cap de l’Àrea de Prevenció de Riscos Laborals i Gestió de Personal de l’Hospital Clínic, la Dra. Consol Lemoche, Subdirectora General d’Avaluacions Mèdiques de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i l’advocat laboralista del bufet Antràs, Bernat Antràs, debatran sobre el tema: ‘Quina resposta donen les institucions?’.
Seguidament vindrà la ponència titulada ‘Què podem fer per millorar la situació?’ a càrrec d’Anna Delclos, Directora Cataluña Fundación Randstad, el Director de la Fundació Pimec, Ramon Vila i la responsable de Salut Laboral de CCOO, Loly Fernandez.
La jornada sobre la reinsefrció laboral i el càncer de mama conclourà amb la conferencia “El procés de gestió dels impactes emocionals” impartida per la Directora del Institut d’Ecologia Emocional. Fundació Àmbit EE , Mercè Conangla i testimonis d’aquesta realitat.
Cal recordar que la millora de la prevenció, la detecció precoç, el diagnòstic i el tractament del càncer ha comportat en les últimes dècades un augment de la supervivència. A Catalunya, l’any 2012, hi havia unes 107.778 persones que convivien amb un diagnòstic de càncer (60.606 homes i 47.172 dones). Es constata que l’augment anual de supervivents de càncer és al voltant de l’1,6% en les dones i de l’1,7% en els homes.
La malaltia i el seu tractament poden deixar seqüeles físiques, però també seqüeles emocionals, dificultats per a la reinserció laboral i per accedir a productes financers i assegurances .
Estem davant una paradoxa: la societat inverteix molts recursos i esforços en curar, però després sembla que s’oblida de les necessitats d’aquest col·lectiu. Amb la millora dels tractaments la xifra de persones que superen la malaltia serà cada vegada més important.
Per això cal incidir en aquest tema.
Podeu descarregar-vos el programa de la jornada de reinserció laboral i el càncer de mama, aquí.
Ens agradaria comptar amb tu. Per accedir a la inscripció clica aquí.