La FECEC se suma a la XXII Setmana Sense Fum i us anima a participar en l’enquesta que tindrà lloc fins el pròxim 5 de maig
Arrenca la campanya de recollida d’enquestes poblacionals de la Setmana Sense Fum, que tindrà lloc fins el pròxim 5 de maig. Si tens 15 o més anys pots participar-hi! https://forms.gle/tYCnpqFBdPXgQeHk8 (només són 5 minuts).
Feu-ne difusió en el vostre àmbit: per mail, WhatsApp, xarxes socials (amb l’etiqueta: #ssfcat21 #sumasalut).
Amb l’enquesta, es vol conèixer com va evolucionant el consum de tabac i l‘opinió de la població en general, en temes d’actualitat sobre tabaquisme, com ho és ara la COVID19. També hi ha la possibilitat de participar en el sorteig de 6 ampolles TERMO amb revestiment ceràmic.
La Setmana Sense Fum, que enguany se celebra del 25 al 31 de maig, és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.
Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, estem implicats en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra relacionats amb aquesta campanya: la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col·legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d’infermeria familiar i comunitària, de Llevadores i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya i l’organització no governamental “no más colillas en el suelo”.