Recepta de ‘Què i com menjar durant el càncer?’: iogurt grec amb compota de poma i canyella

Els tractaments contra el càncer poden provocar inflamació de la boca i l’aparició de llagues, el que s’anomena mucositis. Aquesta recepta del web “Què i com menjar durant el càncer?” compartim una recepta per atenuar aquest efecte secundari: iogurt grec amb compota de poma i canyella.

La mucositis és un efecte secundari d’alguns tractaments que provoca molèsties i dolor a l’hora de menjar. La mucositis pot aparèixer en qualsevol etapa del tractament i acostuma a ser de manera progressiva. El grau d’intensitat és variable. Cal realitzar modificacions en l’alimentació per evitar que disminueixi la ingesta d’aliments. Cal evitar aquells aliments secs i durs com pa torrat, fruits secs, galetes o patates xips. Així mateix intenta evitar aliments irritants com cítrics, condiments, picants, cafè o begudes amb gas.

Aquesta recepta atenua aquest efecte secundari:

El projecte ‘Què i com menjar durant el càncer’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícial’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB)Més informació en aquest enllaç.

Font: Xarxa Audiovisual Local