Precipita llança un crowdfounding per al tractament psicològic online de pacients amb càncer

PRECIPITA, una plataforma especialitzada a promoure el finançament col·lectiu de la ciència, creada per la Fundació espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, FECYT, ha llançat una campanya de microcrowfounding per aconseguir microdonacions destinades a un projecte d’investigació dirigit a reduir l’impacte psicològic del càncer mitjançant les TIC.

L'equip del projecte d'investigació psicològica en càncer.
L’equip del projecte d’investigació psicològica en càncer.

El projecte d’investigació “ÚS-TIC” és una proposta innovadora per millorar l’efectivitat i l’accés a un suport i tractament psicològic en supervivents de càncer mitjançant les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) que millori la seva qualitat de vida i redueixi i retardi recaigudes.

Entre un 35-40% dels pacients amb càncer necessiten un suport emocional o un tractament psicològic de qualitat però només el 5-10% el reben. L’objectiu és fer més accessible un tractament psicològic de qualitat i investigar com repercuteix a la vida de les persones.

L’escassetat de psico-oncòlegs i les restriccions dels pacients per temps, treball, mobilitat, ubicació o econòmiques dificulten l’accés a aquesta presentació sanitària. Els tractaments psicosocials en línia (per internet) estan demostrant ser una alternativa més barata i accessible d’oferir aquesta atenció. El projecte PSO-TIC avaluarà l’efectivitat d’una comunitat de suport psicosocial i de grups de tractament psicològic online per facilitar l’adaptació en pacients amb càncer.

Per tant, el projecte ÚS-TIC pretén crear una comunitat de suport psicosocial que pugui ser utilitzada en qualsevol problema de salut i social que requereixi d’un tractament psicològic, més enllà del càncer. Aquesta és la primera comunitat virtual de pacients que impulsa el Departament de Salut a Catalunya, amb el suport del Pla Director d’Oncologia de Catalunya. Els partners tecnològics són Hewlett Packard per a la comunitat virtual i la Universitat de Girona des de l’Institut d’Informàtica i Aplicacions amb el Programa de multi-videoconferència vitam.

Aquí us deixem el link de la plataforma pública del Ministeri de Ciència i Tecnologia on s’explica el projecte i on es pot fer la microdonació.