Noves guies amb consells per tractar la sexualitat en el càncer

Aquestes dues guies informatives que podeu trobar al final d’aquest article han estat elaborades pel grup de treball de suport a pacients de l’European Cancer Leagues (format per professionals dels serveis d’atenció psicosocial de les entitats membre) amb la participació de la FECEC. Són dues guies diferenciades: una va adreçada als pacients oncològics i l’altra als professionals sanitaris que els acompanyen. L’objectiu és comú: recollir un seguit de consells i informació de com facilitar i abordar la qüestió de la sexualitat i càncer.

Screenshot 2021-01-25 at 10.30.46

En el sí del Grup de Treball es va considerar que hi havia un buit en els recursos existents sobre el tema de la sexualitat relacionada amb el càncer, doncs aquesta temàtica sovint es converteix en un assumpte tabú tant per als pacients com per als professionals sanitaris.

La realitat és que les conseqüències freqüents del càncer i dels seus tractaments afecten directament tant a la funció sexual com a la intimitat de les persones que pateixen aquesta malaltia. Les estimacions indiquen que aquests problemes fluctuen entre un 20% i un 100% (segons el col·lectiu, el tipus de càncer i els seus tractaments) i suposen conseqüències tant de tipus físic com psicosocial.

És per aquest motiu que s’han elaborat aquestes dues guies: una adreçada a professionals amb consells de com facilitar i abordar aquesta qüestió amb els pacients; i l’altra, per a pacients, amb la finalitat de recollir les principals afectacions que es poden donar i facilitar un seguit de preguntes que es poden plantejar als professionals sanitaris que ens acompanyen en les visites durant el procés oncològic.

Consulta la guia ‘Càncer i sexualitat 2020’ per a pacients oncològics

Consulta la guia ‘Càncer i sexualitat 2020’ per a professionals sanitaris