Neix ‘La Volunteca’, el centre de recursos per al voluntariat i el Tercer Sector estatal

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Fundació Pere Tarrés i la Plataforma del Voluntariat d’Espanya.

volunteca

A l’Estat espanyol s’estima que hi ha 29.000 entitats socials no lucratives que acullen 2,7 milions de persones fent voluntariat en diverses causes i projectes. Una xifra que representa el 5,8% de la població major d’edat, un potencial de transformació social immens. Enfocats a aquest públic, s’ha presentat aquest dimecres 29 de juny ‘La Volunteca’, el nou centre virtual de recursos per al voluntariat i el tercer sector social. Una eina que vol “generar una proposta de valor que ajudi a gestionar la solidaritat creixent” impulsada per la Fundació Pere Tarrés i la Plataforma del Voluntariat d’Espanya.

Davant d’un escenari social que encadena crisis i amb transformacions que incrementen la desigualtat, ‘La Volunteca’ vol omplir un espai de reflexió coneixement per al voluntariat i el tercer sector a nivell estatal. Una plataforma que permeti impulsar la formació i el reciclatge d’entitats que acullen a voluntariat i de les pròpies persones que dediquen el seu temps de manera altruista, amb la voluntat de preservar i ampliar els drets de la ciutadania.

‘La Volunteca’ és el primer centre de recursos del i per al voluntariat estatal, un espai digital que ofereix eines pràctiques, informació útil i suport logístic i teòric per donar resposta a les necessitats de les entitats del tercer sector. Ajuda també a connectar entitats i voluntariat, millorar la seva relació, incorporació, retenció i aportació social, amb l’objectiu que les organitzacions socials puguin afrontar amb garanties els reptes socials que ha deixat la pandèmia.

‘La Volunteca’ aglutina tots els recursos a www.lavolunteca.com, on es troben distribuïts per seccions variades com les formacions, l’actualitat de les principals capçaleres de voluntariat estatal, un apartat amb eines i recursos per millorar el dia a dia de les entitats o una biblioteca amb informes, guies, estudis i altres documents del sector. Es preveu també que s’incorpori un espai dedicat a donar a conèixer convocatòries de finançament tant públiques com privades, així com informes o coneixement útil i pràctic de tall internacional.

Aquesta nova plataforma està oberta a la participació d’aquelles organitzacions que ho vulguin: fent-se entitat col·laboradora, qualsevol entitat pot participar activament a la plataforma publicant i consultant documents i formacions.