La XIV Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer (SECAPC), organitzada per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), s’ha celebrat un any més amb l’objectiu de transmetre a la població tot un seguit de consells per prevenir el risc de patir càncer.
Enguany, el missatge central de la campanya ha estat com alimentar-se de manera saludable sense gastar molts diners.
Tallers “Alimentació saludable al millor preu” a tot Catalunya
Un ampli ventall de tallers, consells en línia i activitats per a infants han tingut lloc del 26 de setembre al 3 d’octubre.
En total, 13 tallers sobre alimentació saludable al millor preu s’han dut a terme arreu del territori català, tres dels quals a la ciutat de Barcelona. Més de 360 persones assistents van poder aprendre com fer una compra saludable a un cost econòmic. Aquests tallers han estat impartits per nutricionistes col·legiades en un total d’11 municipis.




Consells online sobre alimentació saludable i activitat física
El lema de la SECAPC és “Menja sa i mou-te”, ja que l’evidència científica ha deixat palès que alimentar-se de manera saludable i realitzar activitat física de manera regular redueixen el risc de patir la malaltia.
La campanya de consells en línia a les xarxes socials de la FECEC Junts contra el Càncer ha difós aquest mateix missatge sobre alimentació saludable al millor preu, a més de recomanar quin tipus d’activitat física és l’adequat per prevenir la malaltia.
Enguany, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer ha comptat amb la col·laboració de la cuinera Ada Parellada, que ha participat en la campanya amb un vídeo sobre com preparar bases saludables per cuinar plats per a tota una setmana estalviant diners.
L’Hort d’en Marçal, activitat per a infants de primària
L’activitat infantil “L’Hort d’en Marçal” ha arribat a 60 centres escolars de tot Catalunya per animar els infants d’entre 5 i 7 anys a menjar fruita.
Mitjançant un vídeo i material pedagògic, uns 2.100 nens i nenes han treballat a les aules les propietats de la fruita i han elaborat una broqueta amb cinc tipus de fruita diferents que després han tastat.
L’objectiu ha estat ajudar-los a desenvolupar un estil d’alimentació saludable que els acompanyi tota la vida.
Un equip de voluntaris i voluntàries de la FECEC ha col·laborat en aquesta activitat, que, com cada any, ha comptat amb la col·laboració de Supermercats Caprabo, encarregats de la donació de la fruita per als tallers.




A banda de Caprabo, la SECAPC, que porta com cada any el lema “Menja sa i mou-te”, ha comptat amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Dipsalut de la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Barcelona.