A la formació hi han assistit 20 professionals de 7 entitats federades, bàsicament coordinadors de voluntariat i professionals de les entitats que realitzen acompanyaments a distància.
Des de l’estat d’alarma les entitats estant donant els serveis d’atenció psicosocial online, per això, la FECEC ha cregut oportú fer una formació per donar unes pautes de les potencialitats dels canals on line, els seus límits per tal de poder fer un bon acompanyament tot i no tenir la presència física.
El formador de la sessió ha estat Ferran Ramon Cortés, Escriptor, Formador i Director de l’Institut 5 Fars, especialitzat en comunicació interpersonal. Corté és especialista en comunicació i col·labora en diferents mitjans de comunicació, entre d’altres, amb el programa “L’Ofici de Viure”.
La sessió ha durat 90′ i s’ha estructurat en 5 blocs:
- La paradoxa de l’acompanyament online,
- Els estils relacionals,
- Les claus a preservar de l’acompanyament ,
- Un decàleg del funcionament per mitjans online
- Recomanacions per a una estratègia continuada de comunicació.
La sessió ha estat molt ben valorada per els assistents, per la seva utilitat i aplicació en els acompanyaments que fan en el seu dia a dia. ” Són molt pràctics, aplicables tan en l’àmbit professional com en el personal i presentats de manera concisa, clara i amb exemples reals que són molt útils”, destaca Clara Rosàs, gerent de la FECEC.