Impuls per als assajos clínics de tractaments contra el càncer

L’hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Josep Carreras han presentat l’àrea d’investigació clínica Josep Carreras, una nova unitat d’assajos clínics que augmentarà fins al doble l’espai de l’anterior i que permetrà duplicar el nombre d’assajos clínics sobre nous tractaments oncològics.

GRAF2814. BARCELONA (ESPAÑA), 09/10/2018.- El Hospital Clínic inaugura hoy la nueva Área de Investigación Clínica Josep Carreras, en la que la fundación del tenor (c) ha invertido un millón de euros y que permitirá al centro médico duplicar el número de ensayos para probar nuevos tratamientos en hematología y oncología. En la imagen acompañado del director general del Hospital Clínic, Josep Maria Campistol (d) y del profesor Ciril Rozman, vicepresidente de honor y patrón cofundador del Institut Josep Carreras contra la Leucemia (i) EFE/Marta Pérez 4651#Agencia EFE
Ciril Rozman, Josep Carreras i Josep M. Campistol, durant la visita a les noves instalacions del Clínic EFE.

La presentació de la nova àrea es va fer amb la participació del tenor i president de la fundació que porta el seu nom, Josep Carreras; el director general de l’hospital Clínic, el doctor Josep M. Campistol; l’exvicepresident i patró d’honor de la Fundació Josep Carreras, Ciril Rozman, i el director de l’Institut d’Hematologia i Oncologia del Clínic, Álvaro Urbano-Ispizua.

La nova unitat, que ha estat finançada per la Fundació Carreras amb una donació d’un milió d’euros, tindrà 18 professionals a temps complet –3 metges del departament d’oncologia i 3 d’hematologia i 12 infermeres– així com personal per a la recollida de dades, que formaran en total un equip de 50 persones que s ’espera que augmenti fins a un 40% la recerca en tractaments contra el càncer.

Ciril Rozman va repassar la tasca del l’institut Carreras, i va destacar que el centre del Clínic serà “el producte més important de la fundació” en l’àmbit de recerca. Per la seva banda, Urbano-Ispizua va explicar com han evolucionat els tractaments contra el càncer i v a recordar que són “molt més eficaços, precisos i menys tòxics, i han aparegut moltes noves molècules específiques contra les cèl·lules tumorals que estan substituint la quimioteràpia”.

El doctor va subratllar el paper pioner de l’hospital amb els nous tractaments i va remarcar: “Als Estats Units un centre es considera d’excel·lència quan un de cada cinc malalts rep un tractament experimental. Aquí, al Clínic, la proporció de malalts que reben un tractament innovador és molt superior, un de cada tres rep un tractament inaccessible comercialment.”