Prop de 800 alumnes es beneficien del taller de prevenció del càncer de la FECEC

Prop de 800 alumnes d’escoles de la província de Lleida es beneficien del taller de prevenció del càncer ‘Jo també menjo fruita’ que organitza la FECEC al llarg dels mesos d’octubre fins a desembre.

jo tambe menjo fruita

En total, s’imparteixen 31 tallers de prevenció del càncer a 19 centres educatius d’educació infantil de 8 municipis de la província de Lleida (Solsona, Cervera, Alpicat, Sort, La Pobla, Sant Llorenç de Morunys, Mollerussa i Balaguer).

L’activitat va dirigida a nens i nenes de P5, que tenen entre 4 i 5 anys. Ells són els prescriptors que han d’engrescar a la família a consumir fruita d’una manera habitual. En el taller, un monitor explica als infants les propietats i beneficis de menjar fruita diàriament i, al final, es proposa fer una manualitat en forma de fruita.

El taller de prevenció del càncer ‘jo també menjo fruita’ promou un estil de vida saludable entre els nens i nenes i les seves famílies, sempre sota els valors d’una alimentació equilibrada i activitat física amb una actitud amena i positiva.

Els objectius d’aquesta activitat són: donar a conèixer el Codi Europeu Contra el Càncer, conscienciar les famílies de la importància d’una alimentació sana per a gaudir d’una vida saludable, sensibilitzar les famílies de la necessitat de menjar diàriament i de forma variada fruita i verdura, donar consells simples de com fer-ho , explicar als infants perquè és important menjar diàriament fruita i promoure un estil de vida saludable.

El taller ‘jo també menjo fruita’ forma part d’una de les activitats del programa de prevenció del càncer de la FECEC i vol conscienciar la població de la seva responsabilitat sobre la nostra pròpia salut, i de la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per tal de prevenir el càncer i altres malalties tal com es recull en el Codi europeu contra el càncer.