Recepta de ‘Què i com menjar durant el càncer’: tallarins estil Thai

Avui us acostem aquesta recepta de la web “Què i com menjar durant el càncer” indicada per a malalts de càncer amb disgèusia. La recepta ha estat elaborada pel restaurant Carambola i la Universitat de Barcelona.

Alguns pacients tenen la sensació d’alteració del gust durant el tractament. Es denomina mèdicament com a disgèusia. Pot aparèixer un gust metàl·lic, amarg o una desaparició total o parcial dels sabors. La disgèusia pot alterar de manera significativa les ganes de menjar i el plaer que suposa el menjar. Una bona higiene bucal abans i després de cada àpat, us pot ajudar.

Alguns dels aliments més habituals que poden veure alterat el seu sabor són la carn i el peix, així que intenteu emmascarar-ho amb condiments o salses. Un bon truc és tastar aliments o plats a què no estigueu acostumats, com d’altres països o combinacions de dolç i salat en un mateix plat. Si apareix el sabor metàl·lic, utilitzeu cítrics tipus taronja, llimona o kiwi. En cas de desaparició o disminució dels sabors, utilitzeu condiments més intensos.

Recepta per atenuar-la: tallarins estil thai

El projecte ‘Què i com menjar durant el càncer’ és una producció de la Xarxa Audiovisual Local i elaborat en col·laboració amb institucions de referència en oncologia, nutrició i recerca com la Fundació Alícial’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB)Més informació en aquest enllaç.

Font: Xarxa Audiovisual Local