Dia Mundial del Càncer de Tiroides 2024

El 24 de setembre se celebra el Dia Mundial del Càncer de Tiroides, amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la població sobre aquest tipus de tumor que el 2023 va afectar 6.345 persones a Espanya, segons xifres de la SEOM.

El càncer de tiroides és la neoplàsia endocrina més freqüent i suposa l’1% de tots els càncers. Segons les darreres dades de la International Agency of Cancer Research (IARC), la incidència d’aquest tipus de tumor en el món ha estat de 821.214 casos. A Catalunya, segons xifres de 2023 del Pla Director d’Oncologia, és el segon tipus de càncer menys freqüent, amb 157 diagnòstics. Pel que fa a la taxa de supervivència, és alta: del 81,3% en homes i del 97,7 en dones.

El càncer de tiroides afecta més a dones que a homes i pot diagnosticar-se a qualsevol edat, tant en joves com en gent gran, encara que en infants és excepcional. Alguns dels símptomes més freqüents que poden alertar de la malaltia són l’aparició d’un bony al coll, inflor i dolor en aquesta part del cos, ronquera i/o tos persistent que no marxa, canvis a la veu, problemes de deglució o dificultat per respirar.

Font: Pla Director d’Oncologia, IARC i SEOM.