Donacions solidàries de l’Oncotrail d’Oncolliga Girona

Foto: d’esquerra a dreta: Pilar Solé, Lluís Comet, Paqui Badosa, Cristina Adroher i Mercè Cepeda. Asseguda a la butaca, una pacient hospitalitzada a la setena planta B. Oncolliga Girona.

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha estrenat una vintena de butaques per a pacients i acompanyants, gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona amb diners recollits a la darrera edició de la cursa solidària Oncotrail. D’altra banda, Oncolliga Girona ha fet una donació de 8.823,98 euros a l’Hospital Santa Caterina per a l’adquisició de diferent material que millorarà la qualitat de vida dels pacients oncològics i millorar la tasca dels professionals que tenen cura d’aquestes persones.

HOSPITAL UNIVERSITARI DE GIRONA DOCTOR JOSEP TRUETA

Les noves butaques, valorades en 50.723 euros, s’han instal·lat a les habitacions de la setena planta B, on estan hospitalitzats els pacients de neurocirurgia, entre els quals hi ha pacients que pateixen diferents tipus de tumors cerebrals, dels quals se n’operen un centenar a l’any.   

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, van visitar la planta on s’han distribuït les butaques, acompanyats per la directora d’Infermeria, Pilar Solé, la responsable d’Estratègia i Mecenatge, Cristina Adroher i la supervisora d’infermeria Mercè Cepeda.

L’Hospital Trueta assumeix la totalitat de les intervencions quirúrgiques definides com d’alta complexitat pel CatSalut. Així doncs, els cirurgians del Trueta són els encarregats d’operar tots els pacients de la Regió Sanitària de Girona amb neoplàsies malignes de cervell, esòfag, estómac, fetge, vies biliars, pàncrees, pulmó, recte, cap i coll i ovaris. Cada any, realitzen prop de 600 operacions d’aquests tipus que, per la seva complexitat i necessitat d’expertesa, només es poden assumir en un hospital terciari.  A més, al Trueta es realitza la majoria de la resta d’intervencions quirúrgiques dels malalts oncològics, fent anualment al voltant de 1.300 cirurgies per càncer.

Totes les butaques d’hospitalització adquirides amb el donatiu d’Oncotrail són elèctriques i amb comandament, disposen de seient reclinable, ofereixen màxim confort i varietat de posicions i elements de seguretat i estabilitat, que eviten moviments bruscos i prevenen possibles lesions, tant de pacients com de professionals.   

HOSPITAL SANTA CATERINA

En aquesta ocasió s’ha adquirit una cadira de rodes basculant que permetrà als pacients amb manca de mobilitat a les quatre extremitats, sortir de l’habitació i poder anar a l’exterior i d’aquesta manera, incrementar el seu benestar emocional; un aparell d’electrocardiogrames, que permetrà fer proves més ràpides i còmodes als pacients,  i  vuit taules auxiliars per als àpats.

La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa i el director d’Oncotrail, Lluís Comet, van visitar les instal·lacions per veure el nou material.  Per part de l’IAS va assistir la directora infermera de l’Hospital Santa Caterina i Sociosanitari, Núria Batlle, la cap de servei de la unitat de Cures Pal·liatives, Rosa Roca i la supervisora de la unitat de Subaguts i Cures Pal·liatives, Laura Manzanero.    

Foto: d’esquerra a dreta: Laura Manzanero, Paqui Badosa, Rosa Roca, Lluís Comet i Núria Batlle amb el material adquirit per a la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital Santa Caterina. Oncolliga Girona.

QUÈ ÉS L’ONCOTRAIL?

L’Oncotrail va recaptar en la seva darrera edició, l’octubre passat, un total de 388.845 euros, dels quals 190.000 euros s’han destinat a donatius per als hospitals gironins amb l’objectiu de millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer.  De la resta, 45.000 s’han destinat a projectes d’investigació, 37.905 més a dotar els nous serveis de l’Oncolliga i a la compra de material per deixar en préstec, i 116.457  a donar continuïtat a la resta de serveis assistencials que ofereix l’entitat.

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. L’objectiu solidari del repte és millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Font: Oncolliga Girona